Firestarters workshop Quantify Yourself met Sabine Wildevuur & Samsung firestarters by Vodafone logo

0
361

Technologie wordt steeds kleiner en goedkoper. Voor health kunnen we technologie op vele manieren inzetten. Via sensoren, apps en mobiele technologie zijn we in staat data te verzamelen over onze activiteiten, maar ook over ziekte en gezondheid. Quantified Self kan een bijdrage leveren aan preventie, diagnostiek en/of behandeling. Maar ook serious of applied gaming kunnen gebruikers ’empoweren’ in de zorg.

Sabine Wildevuur (hoofd Creative Care Lab van Waag Society) zal aan de hand van voorbeelden laten zien hoe serious gaming en apps een bijdrage kunnen leveren in de verbetering van gezondheid. Ook zullen deelnemers zelf ervaren hoe het is om minder mobiel te zijn en gezondheidsproblemen te hebben. We hebben hiervoor een ‘ouderdomspak’ die deelnemers aan kunnen trekken, een rugpijn- en een verlammingssimulator.

Liever je sportprestaties tracken? Ook daar is aan gedacht, want Samsung zal de nieuwste Gear Fit wearable demonstreren én een Samsung Galaxy S5 met Gear Fit weggeven! Ben je benieuwd naar de technologie achter de wearable, wil je ‘m zelf testen en misschien met eentje naar huis gaan? Schrijf je dan snel in.

De avond is voor iedereen interessant, van fitnessfreaks tot social designers die voornemens zijn zich in te schrijven voor de Mobiles For Goods Challenge 2014.

Het voorlopige programma donderdag 1 mei is als volgt:
18:00 – 18:15 Inloop
18:15 – 18.25 Introductie Firestarters by Vodafone door Maarten Kadiks
18:25 – 19.00 Bijdrage Sabine Wildevuur
19.00 – 20.00 Interactieve e-health experience met o.a. Samsung
20.00 – 20.30 Drankjes en after-babbel

Sabine E. Wildevuur houdt zich als hoofd van Waag Society’s Creative Care Lab bezig met creatieve technologie en healthcare. Met serious games, mobiele games, biosensoren, RFID, andere technologieën en innovatieve (design)-workshops beantwoordt ze de vraag hoe technologie en de creatieve industrie gezondheidszorg kunnen verlichten, toegankelijker en goedkoper kunnen maken. Sabine kreeg eerder een fellowship Medische Journalistiek toegekend, wat resulteerde in een rapport aan de Universiteit van Oxford. Later richtte zij haar eigen bedrijf Like Wildfire, gericht op science en New Media en haar publicaties onderschrijven nog steeds de ontwikkeling om de creatieve industrie te betrekken bij innovatie op het gebied van health.

Firestarters | the Series
De workshop sluit naadloos aan op de zesde aflevering van Firestarters | the Series, een reeks documentaires over creatieve trendsetters. Firestarters | the series: #06 Health in Your Hands is de laatste in de reeks. Eerder verschenen de documentaires Editing the World, Future Mix, Museum of the Future, Interactive Storytelling en Wearable Technology.

De workshop vindt plaats op donderdag 1 mei van 18.15 tot 20.30 in de Firestarters Studio, Simon Carmiggeltstraat 6, Amsterdam (inloop vanaf 18.00). De voertaal is Nederlands.

Video’s

 

Facebook

Vorig artikelWinnaar Gouden Idee voor COPD: instructiekaart bij angst voor benauwdheid
Volgend artikelEindigheid van het leven ontrafeld?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.