Siemens verlaagt prijs PEP-Administrator voor medische laboratoria

Array

PEP, het gratis e-learning opleidingsprogramma van Siemens Healthcare Diagnostics voor medische laboratoria, is een groot succes. De innovatieve webbased applicatie is ideaal voor het opleiden van laboratoriumprofessionals. Siemens grijpt dit succes aan om de bijbehorende managementtool PEP Administrator (PEP-A) nog laagdrempeliger te maken en de prijs niet meer afhankelijk te laten zijn van het aantal gebruikers. Met PEP-A kunnen laboratoriummanagers eenvoudig het kennis- en opleidingsniveau van medewerkers volgen en zijn ze dankzij het realtime karakter altijd voorbereid op een audit.

muis-hand-online-elearning-300x300Steeds meer zorginstellingen maken de overstap naar geautomatiseerde en gerobotiseerde laboratoriumoplossingen om in te spelen op onder meer oplopende kosten en toenemende werkdruk. “Maar met de overstap naar een nieuw en modern laboratorium is het belangrijk dat professionals eveneens een ‘upgrade’ krijgen in de vorm van opleiding”, zegt Jan Rothuizen, general manager van Siemens Healthcare Diagnostics. “Anders bestaat de kans dat het potentieel van apparatuur niet volledig wordt benut..”

Een leven lang leren
Daarnaast is het volgens Rothuizen belangrijk te beseffen dat de ontwikkeling van mens en systeem niet stopt bij de oplevering van het nieuwe lab. “Een leven lang leren vergt veel energie: van analisten, laboranten én het management. PEP helpt om up-to-date te blijven, het overzicht te houden en de voortgang te bewaken.”

PEP: voor de individuele laboratoriumprofessional
PEP staat voor Personalized Education Plan en is het enige educatiemodel voor medische laboratoria dat zich exclusief richt op de individuele competenties van elke laboratoriummedewerker op elk niveau.  Medewerkers kunnen zelf bepalen waar en op welk moment ze welke modules gaan volgen. Met interactieve trainingen en hands-on oefeningen wordt het geleerde gelijk in praktijk gebracht. Het PEP e-learning opleidingsprogramma bevat naast laboratoriummodules vele algemene modules op het gebied van klinische onderwerpen,  kwaliteitscontrole, lean etc. PEP is drie jaar na de introductie een groot succes. In Nederland is het grootste aantal accounts geregistreerd. Siemens levert in combinatie met PEP-A een voor Nederland uniek instrument voor laboratoriummanagers.

PEP Administrator: voor het laboratoriummanagement
Zeker zo belangrijk is dat laboratoriummanagers grip houden op de ontwikkeling van hun medewerkers en op elk moment kunnen aantonen dat ze voldoende gekwalificeerd zijn. Hiervoor is PEP Administrator (PEP-A) ontwikkeld. Dit is eveneens een online applicatie, die samen met PEP een compleet competentiemanagementsysteem vormt, inclusief directe toegang tot alle relevante documenten en certificaten. Jan Rothuizen: “PEP-A biedt moderne laboratoria enorme voordelen. Het brengt alles op het gebied van opleidingen overzichtelijk bijeen. Voorheen was dit allemaal verspreid buiten en binnen de organisatie. Dit helpt het management dan ook ervoor te zorgen dat iedereen in het lab, op welk moment dan ook, de juiste kennis en vaardigheden heeft, met alle kostenbesparingen van dien!”

PEP-A nu voor ieder laboratorium binnen handbereik
Dankzij het succes van PEP heeft Siemens de kostprijs van PEP Administrator kunnen verlagen. En daar kunnen alle medische laboratoria van meeprofiteren. Per direct is PEP Administrator namelijk tegen een gereduceerde prijs beschikbaar. Jan Rothuizen: “Wij zien hoeveel waarde PEP en PEP Administrator toevoegen aan laboratoriumorganisaties. De applicaties nemen niet alleen werk uit handen, ze verbeteren ook nog eens de kwaliteit. Dit willen wij nu binnen het bereik van ál onze klanten en relaties brengen.”

Klik hier voor een virtuele blik op PEP en meer informatie.

Bron: Siemens

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen