Shortlist IGZ ZorgVeiligPrijs bekend

0
305

Banner-zorgveiligprijs_tcm294-273250De genomineerden voor de shortlist van de IGZ ZorgVeiligPrijs zijn: AMC Amsterdam, Antonius Ziekenhuis Sneek en GGZ Oost Brabant.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vindt het belangrijk om positieve prestaties op het gebied van patiëntveiligheid te belonen. Daarom reikt de IGZ op 19 juni tijdens het Patiëntveiligheidscongres voor de zesde keer de IGZ  ZorgVeiligPrijs uit.

Genomineerde initiatieven (in willekeurige volgorde)

  1. Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) afdeling verloskunde: oefening baart veiligheid.
  2. Antonius Ziekenhuis Sneek: de operatiekamer cockpit (en het rapportcijfer patiëntveiligheid).
  3. GGZ Oost Brabant: gangmakers en veiligheidsoverleggen.

ZorgVeiligPrijs
De ZorgVeiligPrijs is een beloning voor het beste initiatief op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid in de zorg. Door goede initiatieven zichtbaar te maken kan men van elkaar leren en verbetert de kwaliteit van zorg. Aanbieders van zorg, maar ook medische producten en preventie komen in aanmerking voor de prijs. Er zijn dit jaar 39 initiatieven ingezonden, 8 zijn geselecteerd voor de longlist en tenslotte zijn er 3 genomineerden.

Bron: IGZ

Jury
Vanwege mogelijk conflicterende belangen is  mevrouw  Ronnie van Diemen (inspecteur generaal IGZ) teruggetreden als juryvoorzitter en was zij niet betrokken bij de keuze van de drie genomineerden. Ronnie van Diemen was namelijk tot 2012 bestuursvoorzitter bij GGZ Oost Brabant.

Bron: IGZ