Shortlist IGZ ZorgVeiligPrijs bekend

Array

Banner-zorgveiligprijs_tcm294-273250De genomineerden voor de shortlist van de IGZ ZorgVeiligPrijs zijn: AMC Amsterdam, Antonius Ziekenhuis Sneek en GGZ Oost Brabant.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vindt het belangrijk om positieve prestaties op het gebied van patiëntveiligheid te belonen. Daarom reikt de IGZ op 19 juni tijdens het Patiëntveiligheidscongres voor de zesde keer de IGZ  ZorgVeiligPrijs uit.

Genomineerde initiatieven (in willekeurige volgorde)

  1. Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) afdeling verloskunde: oefening baart veiligheid.
  2. Antonius Ziekenhuis Sneek: de operatiekamer cockpit (en het rapportcijfer patiëntveiligheid).
  3. GGZ Oost Brabant: gangmakers en veiligheidsoverleggen.

ZorgVeiligPrijs
De ZorgVeiligPrijs is een beloning voor het beste initiatief op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid in de zorg. Door goede initiatieven zichtbaar te maken kan men van elkaar leren en verbetert de kwaliteit van zorg. Aanbieders van zorg, maar ook medische producten en preventie komen in aanmerking voor de prijs. Er zijn dit jaar 39 initiatieven ingezonden, 8 zijn geselecteerd voor de longlist en tenslotte zijn er 3 genomineerden.

Bron: IGZ

Jury
Vanwege mogelijk conflicterende belangen is  mevrouw  Ronnie van Diemen (inspecteur generaal IGZ) teruggetreden als juryvoorzitter en was zij niet betrokken bij de keuze van de drie genomineerden. Ronnie van Diemen was namelijk tot 2012 bestuursvoorzitter bij GGZ Oost Brabant.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen