hEyeway: unieke app voor oogartsen

Array

Synappz Medical Apps introduceert hEyeway: een unieke medische app voor oogartsen. Het idee voor een dergelijke app is afkomstig van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Een speciale adapter koppelt een iPhone aan een spleetlamp. Met behulp van de app kan de oogarts vervolgens op eenvoudige wijze foto’s en video’s maken van het oog, deze bespreken en delen met de patiënt of met collega-oogartsen.

Oogarts Jan-Tjeerd de Faber van Het Oogziekenhuis Rotterdam: “Er zijn camera’s op de markt die gekoppeld kunnen worden aan een spleetlamp. Deze zijn echter zeer kostbaar. Met een iPhone en een adapter kan dit veel goedkoper. Dankzij hEyeway kun je foto’s die met de iPhone gemaakt zijn bovendien gemakkelijk en veilig opslaan en delen Het is vooral aantrekkelijk dat ik in een paar seconden een foto maak die ik meteen met de patiënt kan bespreken. Een foto zegt meer dan duizend woorden.” Het idee van De Faber is door het Rotterdams Oogheelkundig Instituut in samenwerking met Synappz Medical Apps doorontwikkeld en geïmplementeerd.

“Wij ontwikkelen apps die revolutionair zijn,” aldus CEO Erik van der Zijden. “In dit geval gaat het niet zomaar om een app maar om een volledige service: een ecosysteem bestaande uit een houder voor de iPhone, een app en een platform om foto’s veilig op te slaan, gemakkelijk te ontsluiten en met collega’s of patiënten te delen.” hEyeway is mede financieel mogelijk gemaakt door Alcon Pharma Benelux en is gebaseerd op een abonnementsvorm. Voor de Benelux heeft Alcon licenties afgenomen die aan oogartsen in Nederland, België en Luxemburg aangeboden zullen worden.

Het onderzoeksinstituut van het Oogziekenhuis Rotterdam, het Rotterdams Oogheelkundig Instituut, introduceert hEyeway: een uniek platform voor het maken, delen en ontsluiten van spleetlampfoto’s op een eenvoudige en veilige wijze. Met een speciaal ontwikkelde adapter wordt een iPhone aan een spleetlamp gekoppeld. De oogarts maakt vervolgens foto’s en video’s met een nieuwe app, ontwikkeld door Synappz Medical Apps, en kan deze direct bespreken en delen met de patiënt of collega’s.

Oogarts Jan-Tjeerd de Faber van Het Oogziekenhuis Rotterdam: “Er zijn al camera’s op de markt die gekoppeld kunnen worden aan een spleetlamp. Deze zijn echter zeer kostbaar. Met een iPhone en de nieuwe adapter kan dit veel goedkoper. Dankzij hEyeway kun je foto’s die met de iPhone gemaakt zijn bovendien veilig opslaan en delen. Het is vooral aantrekkelijk dat ik in een paar seconden een foto maak die ik meteen met de patiënt kan bespreken. Een foto zegt meer dan duizend woorden.”

Dr. De Faber ontwikkelde het eerste prototype van de adapter. Het Rotterdams Oogheelkundig Instituut heeft vervolgens het hEyeway-platform ontwikkeld, bestaande uit een nieuw ontworpen adapter die geschikt is voor massaproductie en de iPhone-app die ontwikkeld werd door Synappz Medical Apps. Het project werd financieel mede mogelijk gemaakt door Alcon Pharma Benelux, dat vooraf een aantal licenties inkocht die zullen worden aangeboden aan oogartsen in Nederland, België en Luxemburg.

Meer informatie: http://www.hEyeway.nl/Erik van der Zijden (Synappz Medical Apps) 06-10 93 01 40

Het Rotterdams Oogheelkundig instituut (ROI) is een ondersteunend en uitvoerend expertisecentrum voor oogheelkundig wetenschappelijk onderzoek, gelieerd aan Het Oogziekenhuis Rotterdam. Het onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de oogartsen van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Synappz Medical Apps bedenkt, ontwikkelt en vermarkt vernieuwende mobiele concepten en praktische oplossingen voor medische professionals, zorgcentra, geneesmiddelfabrikanten en patiëntenorganisaties. Synappz is uitgeroepen tot eHealth Start Up of the Year 2012 en won de Health App Award van Artsennet.

Bron: Synappz Medical Apps

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen