Informatievoorziening ministerie VWS over nieuwe Wmo

informatie-uitwisseling-200x163De Tweede Kamer heeft onlangs ingestemd met de nieuwe Wet maatschappelijk ondersteuning. Met de nieuwe Wmo kunnen gemeenten ondersteuning bieden die recht doet aan de persoonlijke omstandigheden van mensen thuis. De vertrouwde omgeving, de woonsituatie en de gewenste ondersteuning verschilt immers van mens tot mens.

Dat betekent dat – als ook de Eerste Kamer zou instemmen met de nieuwe Wmo – de voorgenomen veranderingen per 1 januari 2015 doorgang vinden. De voorbereiding van de voorlichtingscampagne richting clienten over die veranderingen in de langdurige zorg is in volle gang. Het ministerie benadrukt dat het zo helder en tijdig mogelijk informeren van clienten absolute prioriteit heeft.

Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen, werkt het ministerie momenteel met betrokken partijen scenario’s uit wat de timing van de brief(ven) betreft. De verwachting is dat de komende weken met betrokken partijen een definitief tijdpad zal worden vastgesteld, zodat clienten zo tijdig en overzichtelijk mogelijk inzicht krijgen in wat er voor hen per 1 januari 2015 zal veranderen.

Voor 2015 is er in het zorgakkoord afgesproken dat er voldoende geld is om bestaande rechten van mensen te behouden. Met die afspraken bieden we mensen meer zekerheid voor ondersteuning in het overgangsjaar 2015.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen