Besparing 20 miljoen op WGA uitkeringen

Array

dossiers1Dit is een origineel bericht van Acture

Een besparing van 20 miljoen op WGA uitkeringen is mogelijk. Dit blijkt uit een nadere analyse van het onderzoek (uitgevoerd door Astri) naar de verzuimduur van uitzendkrachten in uitvoering bij UWV of bij Acture. De analyse geeft aan dat Acture als private uitvoeder van de ziektewet naast de al genoemde twee keer snellere hersteltijd ook ruim drie minder instroom naar WGA realiseert. Dit leidt tot ruim 20 miljoen euro besparing op WGA uitkeringen.

Maudie Derks, algemeen directeur van Acture: “Op jaarbasis stromen bij ons slechts 100 dossiers door naar de WGA en vervolgens wordt een beroep gedaan op deze uitkering. Bij het UWV ligt dit percentage 300% hoger. De gevolgen van het verschil zijn enorm. Het aantal WGA uitkeringen dat we hiermee nu al besparen loopt in de miljoenen.

Eigen berekening laat zien dat tenminste 20 miljoen WGA uitkeringen hiermee niet worden uitgegeven. Dat is natuurlijk fantastisch en dat zal de BV Nederland ook optimistisch stemmen.
Inmiddels worden gesprekken opgestart tussen UWV en Acture wat UWV kan leren van De Acture Methode, mede naar aanleiding van deze conclusies. We vinden dat een positieve ontwikkeling waar we graag aan bijdragen.”
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen