Commissaris van de Koning bezoekt nieuwe Meander Medisch Centrum

Logo-MeanderW. van Beek, Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, bezoekt op donderdag 8 mei het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Tijdens zijn werkbezoek, waarbij hij wordt vergezeld door burgemeester Bolsius, krijgt hij een rondleiding door het nieuwe gebouw, dat sinds eind december vorig jaar in gebruik is.

Drie jaar is er gebouwd aan het moderne topklinische ziekenhuis. Het is ontworpen en gebouwd  met het oog op welzijn en welbevinden van de patiënt. Zo worden opgenomen patiënten verpleegd in eenpersoonskamers voorzien van een eigen badkamer en sanitair. Dit geeft veel rust, hygiëne en privacy voor de patiënten. Het ziekenhuis heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 100.000 m2. Het is een groot gebouw, maar door het uiterst functionele ontwerp kunnen patiënten en bezoekers goed hun weg vinden in het ziekenhuis. Het ziekenhuis is ontworpen door architectenbureau Atelier PRO uit Den Haag. Rondom het ziekenhuis is het Meanderpark aangelegd.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen