De ramp die dakloosheid heet (en iedereen kan treffen)

Array

‘Prinses Minima’ luidt de noodklok onder haar echte naam
9789085483380Het is een probleem dat inmiddels mensen uit alle lagen van onze bevolking treft omdat de overheid vindt dat we tegenwoordig overal zelf verantwoordelijk voor zijn,’ zegt Sabine, die eerder met enkele maatschappijkritische boeken van zich deed spreken als bijstandsmoeder Prinses Minima.

‘Door toenemende werkloosheid, echtscheidingen, schulden en een tekort aan betaalbare huurwoningen komen steeds meer mensen tussen de wal en het schip terecht. De regiobinding en de lange wachtlijsten in de daklozenopvang maken een existentiële crisis als dakloosheid nog rampzaliger dan zij al is.’

In Dakloos beschrijft Sabine haar hele avontuur: hoe ze in deze situatie terecht zijn gekomen, hoe hulpverlening en overheid de andere kant op keken, hoe haar hulpvraag alleen maar resulteerde in dreigementen en dossiervervuiling.

Nadat Sabine een half jaar samen met haar dochtertje als twee illegalen had rondgezworven, zorgde een bezorgde schooldirectrice ervoor dat zij weer vaste grond onder de voeten kregen.

‘Tijdens die zwerftocht maakten we verschrikkelijke dingen mee, is grof misbruik gemaakt van onze afhankelijkheid, raakte ik bijna mijn kind kwijt en ben ik zelf ziek geworden van de stress. Ik hoop dat mijn boekje bijdraagt aan een beter georganiseerde daklozen- en crisisopvang en oplossingsgerichte (in plaats van probleemveroorzakende) regelgeving.’

Dakloos, door Sabine Neuteboom
ISBN 9789085483380
prijs € 10 –
Uitgeverij GigaBoek
www.gigaboek.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen