Doorbraak in ooglaserbehandeling

Array

Vandaag introduceert International Vision Centers Amsterdam ReLEx SMILE, de allernieuwste laser techniek van ZEISS waarmee afwijkingen in het gezichtsvermogen op een niet ingrijpende manier gecorrigeerd worden. Het is een laserbehandeling die het hoornvlies zo min mogelijk belast en de uitgebreide ervaring van de traditionele technieken combineert met superieure veiligheid. De methode heeft talrijke innovatieve voordelen, is uiterst nauwkeurig en biedt een aanzienlijke groter comfort tijdens de behandeling in vergelijking tot reeds bestaande behandelingen. Er wordt geen flapje meer gemaakt van het hoornvlies. Dit betekent dat de ingreep minder belastend is voor het oog. Er wordt een laser gebruikt in het intacte hoornvlies, om een dun stukje weefsel te creëren die de precieze afmetingen van de oogafwijking omvat. Dit dunne stukje restweefsel wordt vervolgens uit het hoornvlies gehaald, door een opening van minder dan 4 millimeter. Deze opening is maar liefst 80% kleiner dan die met de huidige laserbehandeling. Refractie specialist Prof. Dr. BoReLEx_Step1zkurt Sener: ”Deze nieuwe SMILE methode is een echte doorbraak; weinig belastend en de kans op infecties is zeer gering. Daarnaast komen praktisch alle bril- en lenzendragers hiervoor in aanmerking. In tegenstelling tot de huidige gebruikte methode van oog laseren.”

foto-2Omdat de behandeling uitgevoerd wordt zonder flapje, zorgt deze ook voor een geringer risico op infecties en voor een snellere heling. De ReLEx SMILE is van alle ooglaserbehandelingen de methode die het snelste is in herstel en levert niet tot nauwelijks droge ogen op. En omdat tijdens de behandeling niet van apparatuur behoeft te worden gewisseld, is de algehele behandeltijd korter. Voordelen van deze nieuwe revolutionaire behandeling:

•Pijnloze behandeling die minder belastend is voor het oog

•Geen flapje meer

•Veiliger door minimale incisie, het hoornvlies blijft stabieler van vorm na de ingreep (de biomechanische functie van het hoornvlies wordt hierdoor minimaal beïnvloed)

•Minder droogte na de behandeling; door de kleine incisie (slechts 4 mm.) worden minder zenuwvezels beschadigd

•Geen plooitjes in het hoornvlies, de buitenste lagen van het hoornvlies blijven bijna volledig intact

•Werken of sporten is zonder risico vrijwel direct weer mogelijk

 

Over International Vision Centers
IVC is als ooglasercentrum toonaangevend op 3 gebieden: een strenge selectieprocedure, gecombineerd met zéér ervaren refractie specialisten en state of the art apparatuur. Deze combinatie maakt IVC uniek in het ooglaser vakgebied. IVC heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen en Düsseldorf.

Prof. Dr. Bozkurt ?ener, medisch specialist in de refractieve chirurgie en verbonden aan IVC, heeft 20 jaar ervaring in het laseren van ogen. Tijdens deze jaren heeft hij meer dan 70.000 ooglaserbehandelingen uitgevoerd. Met meer dan 3.000 behandelingen per jaar is Prof. Dr. Bozkurt ?ener wereldwijd één van de meest ervaren specialisten op het gebied van oog laseren, lensimplantaties en cataractchirurgie.

 

###

 

Eindepersbericht

 

Uitsluitend voor de pers:

Voor meer informatie:

IVC, ing. R. Kievitsbosch , tel. 020- 442 2666

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen