Meddex presteert bovengemiddeld op IHE Connectathon

Een maand na de IHE Connectathon in Wenen zijn de testresultaten van de deelnemende IHE-XDS leveranciers bekend gemaakt. Tijdens de Connectathons die jaarlijks worden gehouden in Azië, Europa en Noord-Amerika, worden een week lang testen uitgevoerd met computersystemen in de zorg die medische informatie uitwisselen. De testen moeten uitwijzen of ze goed kunnen worden gekoppeld met systemen van andere leveranciers. Uit de testresultaten van Meddex blijkt dat Meddex bovengemiddeld heeft gescoord. Meddex behaalde 95 van de 95 testen waarbij het systeem van Meddex werd gekoppeld aan een ander computersysteem.

meddexRobbert Ledeboer over de behaalde testresultaten: ‘Zorgverleners wisselen patiëntdata uit met collega’s in en buiten de regio via IHE-XDS. Dat is een wereldwijd erkende standaard voor het delen van medische data. Zorgverleners moeten er vanuit kunnen gaan dat de koppeling van de verschillende computersystemen vlekkeloos verloopt. Meddex bewijst dit met deze testresultaten.’

Over IHE
IHE is een internationaal initiatief van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en de industrie om de manier waarop computersystemen in de gezondheidszorg informatie met elkaar delen te verbeteren. IHE promoot het gecoördineerd gebruik van gevestigde standaarden zoals DICOM en HL7 om specifieke klinische behoeften ten behoeve van optimale patiëntenzorg op te pakken. Systemen ontwikkeld overeenkomstig IHE communiceren beter met elkaar, zijn gemakkelijker te implementeren en stellen zorgverleners in staat om informatie effectiever te gebruiken.

Over Meddex
Meddex is specialist in de uitwisseling van medische data. Meddex maakt met haar ICT-systeemonafhankelijke oplossingen al vanaf 2009 alle medische data van aangesloten zorgaanbieders op een veilige manier inzichtelijk. Meddex opereerde voor januari 2014 onder de naam Medischegegevens.nl. De dienstverlening van Meddex gaat niet alleen om ict-oplossingen voor het uitwisselen van medische data, maar om het verbinden van spelers in de zorg. Meddex wil de regie op zorg naar een hoger niveau tillen. De producten en diensten vergroten de zelfredzaamheid van de patiënt én optimaliseren de samenwerking tussen zorgverleners en zorginstellingen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen