Monique Smit verzorgt aftrap ‘Geef Down de Toekomst’ voetbaltoernooi

Sebastiaan Labrie, Jan Joost van Gangelen, Jasmine Sendar en andere Bekende Nederlanders en (oud-) profvoetballers voetballen met kinderen met Downsyndroom.
Op zaterdag 24 mei zijn de velden bij het Ronald McDonald Centre – Only Friends in Amsterdam-Noord het toneel voor het leukste voetbalevenement van het jaar. De MF Foundation en stichting De Upside van Down organiseren hier voor de derde keer het ‘Geef Down de Toekomst’-toernooi. Kinderen met en zonder Downsyndroom voetballen samen onder leiding van bekende Nederlanders. Voor de deelnemers en jonge bezoekers zijn er workshops en attracties. Thema bij het toernooi is natuurlijk het aankomende WK-voetbal.foto+Aad+de+MosjpgGeef Down de Toekomst
Het evenement start om 12:30 uur met een spetterend optreden van Monique Smit, waarna zij om 13.00 uur de officiële aftrap verricht. Maar liefst 16 teams van kinderen met en zonder Downsyndroom strijden vervolgens onder de bezielende leiding van onder meer Sebastiaan Labrie, Jan Joost van Gangelen, Jasmine Sendar en Zappelin-presentator Bart Boonstra om de beker. Naast het toernooi is het evenement uitgebreid met speciale workshops, zoals streetdance, kickboksen, wielrennen en atletiek. Natuurlijk zijn de bekende attracties als het springkussen, de schmink- en nagellaktafel en de verschillende spelletjes niet vergeten. Gekoppeld aan het WK-thema heeft de organisatie dit jaar een speciale verassing in petto, deze mystery act staat rond de klok van 15.15 uur op het programma. Om circa 15.30 uur sluit Humberto Tan de middag feestelijk af met de prijsuitreiking.
Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom om dit bijzondere evenement bij te wonen. De inschrijving voor het voetbaltoernooi is inmiddels gesloten, niet-aangemelde kinderen kunnen wel meedoen aan de workshops en attracties. De toegang voor het evenement is gratis.

MF Foundation
De MF Foundation van Myriam en Frank Vogel ondersteunt de stichting De Upside van Down zowel organisatorisch als financieel. ‘Wij geloven voor 100% dat een imagoverbetering voor kinderen met Down leidt tot meer kansen voor deze kinderen om beter te integreren in de maatschappij. Dat is beter voor hen én voor de maatschappij. Het is onze structurele steun daarom meer dan waard. Sterker nog: ons voorbeeld verdient navolging’, aldus Frank Vogel, CEO van de All-In Group en voorzitter van de MF Foundation – www.mffoundation.nl

Stichting De Upside van Down

Stichting De Upside van Down zet zich in voor een positief beeld van Downsyndroom. Met eigentijdse projecten laat de stichting zien dat de maatschappij waardevoller wordt met een bijdrage van mensen met Downsyndroom. ‘Eigenlijk zijn deze kinderen niet zoveel anders dan andere kinderen’ zegt bestuurslid en mede-oprichter Monique Abels. ‘Ze hebben eigen wensen en talenten en één van de bijzondere eigenschappen is, dat ze geen onderscheid maken en verbinding kunnen leggen. Dat zie je tijdens zo’n voetbaltoernooi ook gebeuren. Daarom heeft het evenement als motto ‘Geef Down De Toekomst’. Door de uiterlijke kenmerken worden kinderen met Downsyndroom vaak onderschat, terwijl ze met enige ondersteuning maatschappelijk prima kunnen integreren.’ Meer info: www.deupsidevandown.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen