Verscherpt toezicht verpleeghuis Altingerhof verlengd

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op verpleeghuis Altingerhof in Beilen verlengd. De instelling heeft wel verbeteringen laten zien, maar die zijn volgens de inspectie nog onvoldoende om het verscherpt toezicht op te heffen.Altingerhof is onderdeel van Stichting Icare. In november 2013 stelde de IGZ het verpleeghuis voor zes maanden onder verscherpt toezicht vanwege structurele tekortkomingen in de zorg, vooral op het gebied van medicatieveiligheid, cliëntendossiers, vrijheidsbeperking en deskundigheid en beschikbaarheid van personeel. De werkzaamheden en verantwoordelijkheden waren niet goed georganiseerd en men sprak elkaar niet aan op fouten.

IGZ_824x675Op alle punten ziet de inspectie vooruitgang. Toch zijn nog niet alle noodzakelijke verbeteringen helemaal doorgevoerd. Omdat Icare de verbeteringen die bij Altingerhof nodig zijn ook bij alle andere locaties van de stichting waar verpleeghuiszorg wordt geboden aan het doorvoeren is, duurt het proces langer. Daarnaast is er een reorganisatie gaande en dat kan risico’s met zich meebrengen voor de continuïteit van zorg. Daarom heeft de IGZ het verscherpt toezicht met vijf maanden verlengd.

Meer informatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen