Glycostem Therapeutics vestigt zich op Pivot Park

Glycostem Therapeutics versterkt per 19 mei de Pivot Park Community in Oss. Glycostem Therapeutics is een innovatief Nederlands life science bedrijf dat immuuntherapieën voor de behandeling van leukemie en andere vormen van kanker ontwikkelt.

Glycostem heeft in de afgelopen jaren een nieuw revolutionair GMP celproductie systeem ontwikkeld, waarmee grote hoeveelheden actieve en zeer zuivere Natural Killer (NK) cellen uit navelstrengbloed kunnen worden geproduceerd. Deze NK cellen hebben de potentie om menselijke kankercellen te vernietigen. Toepassing van deze techniek creëert veelbelovende mogelijkheden binnen de hedendaagse oncologie en biedt aanknopingspunten voor nieuw kansrijk onderzoek naar de behandeling van kanker en ander immuunziekten. Glycostem is klaar voor de volgende stap in haar bedrijfsontwikkeling en ging daarvoor op zoek naar een passende bedrijfsomgeving.

Contract Glycostem Pivot ParkPivot Park faciliteert ambitieuze innovatieve bedrijven, zoals Glycostem, met state-of-the-art faciliteiten en apparatuur in combinatie met een levendige ondernemende community. Flexibiliteit en maatwerk voor de huurders zijn speerpunten van de organisatie. Op het Pivot Park betrekt Glycostem zowel kantoor- als laboratoriumruimte om hun concept verder door te ontwikkelen. Glycostem heeft al diverse samenwerkingsverbanden met bedrijven die gevestigd zijn op het Pivot Park.

De verhuizing naar Pivot Park is een weloverwogen keuze, aldus CEO Prof. Dr. Wim Jongen van Glycostem: “De infrastructuur van Pivot Park biedt uitstekende faciliteiten voor groeiende life science bedrijven vanuit een lange termijn samenwerkingsvisie met professioneel maatwerk.” R&D manager Dr. Jan Spanholtz van Glycostem vult aan: “Ook de aanwezigheid van andere bedrijven die zich met immunologisch onderzoek voor kankerbestrijding bezighouden, maakt dat Pivot Park voor ons de beste keuze is: het biedt tal van wetenschappelijke en ondernemende samenwerkingsmogelijkheden.”

Drs. Jules de Vet, directeur a.i. van Pivot Park: “We zijn erg blij met deze nieuwe huurder. Glycostem past met haar activiteiten op het gebied van immuuntherapie goed binnen het open innovatieve karakter van de Pivot Park Community. ”

Over Glycostem Therapeutics
Glycostem is een life science bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en toepassing van cellulaire therapie in de oncologie. Het bedrijf heeft een uniek productiesysteem ontwikkeld waarmee populaties cellen met specifieke kenmerken op industriële schaal kunnen worden geproduceerd en daardoor effectief kunnen worden ingezet in de behandeling van kanker en andere immuunziekten.

Over Pivot Park

Pivot Park (voorheen Life Sciences Park Oss) is in februari 2012 van start gegaan als initiatief van het farmaceutische bedrijf MSD en vijf partners: de provincie Noord-Brabant, de gemeente Oss, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM, tevens 100 procent aandeelhouder van Pivot Park) en de ministeries ven EZ en VWS.

Bron: Pivot Park

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen