De Meanderlopers staan klaar voor een gezamenlijke training vanaf het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg, met een duurloop in de Eempolder. Voor in oranje T-shirt Christl Foekema, die een bedbank bij elkaar wil lopen.

Medewerkers Meander MC lopen voor gezonde longen

Array

Medewerkers van Meander Medisch Centrum bereiden zich voor op deelname aan de Marathon Amersfoort. Op 15 juni verschijnen meer dan honderd ziekenhuismedewerkers aan de start van de 5 of 10 km of de halve of hele marathon.

 De Vrienden van Meander Medisch Centrum zijn samen met het Longfonds het goede doel van de Marathon Amersfoort. Behalve de ABN AMRO Marathon en de Meander Halve Marathon is er ook een 10 kilometer en 5 kilometer loop en voor de kinderen een Kidsrun van 1 kilometer. Het goededoelen project dit jaar is een vaccin tegen astma en extra voorzieningen voor patiënten op de longafdeling van het ziekenhuis. Wie deze projecten wil steunen, kan een donatie overmaken of een eigen sponsoractie starten op www.ikloopvoorgezondelongen.nl.

De Meanderlopers staan klaar voor een gezamenlijke training vanaf het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg, met een duurloop in de Eempolder. Voor in oranje T-shirt Christl Foekema, die een bedbank bij elkaar wil lopen.

De Meanderlopers staan klaar voor een gezamenlijke training vanaf het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg, met een duurloop in de Eempolder. Voor in oranje T-shirt Christl Foekema, die een bedbank bij elkaar wil lopen.

Eén van de Meander-medewerkers die dat heeft gedaan, is Christl Foekema. Ze werkt als communicatieadviseur in het ziekenhuis en hoopt op 15 juni haar tiende marathon te lopen. “Als je zoals ik veel aan hardlopen doet, weet je hoe belangrijk je ademhaling is. Gezonde longen zijn van levensbelang. Ik loop op 15 juni niet alleen voor mezelf, voor de sportieve prestatie, maar ook voor al die mensen die graag zouden willen – maar het niet kunnen door een longziekte. Met mijn sponsoractie wil ik het bedrag bijeen lopen dat nodig is om een bedbank op de longafdeling mogelijk te maken, 1250 euro. Zo’n bedbank draagt echt bij aan een prettiger verblijf.” Meer informatie op www.gezondelongen.nl/acties/christl/christl-loopt-marathon-voor-bedbank-meander.

Het nieuwe Meander Medisch Centrum is eind 2013 in gebruik genomen. Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum zet zich in voor extra voorzieningen voor patiënten, hun familie en bezoekers. Op deze wijze hopen ‘de vrienden’ bij te dragen aan een sneller en beter herstel van patiënten van het ziekenhuis. Op 15 juni komt het parcours van de marathon vlak langs het ziekenhuis.

Over Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

www.meandermedischcentrum.nl Twitter @MeanderMC, Facebook MeanderMC.

 Bron: Meander MC

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen