LHBT-jongeren niet meer alleen anders dankzij nieuwe site

www-onlineDit is een origineel bericht van MOVISIE
Aan de vooravond van de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie op 17 mei lanceren Movisie, COC Nederland en NJR de website nietalleenanders.nl. Lesbische-, homo-, bi- en transgender (LHBT) jongeren vinden op deze website de activiteiten die in de buurt voor en door LHBT-jongeren worden georganiseerd. Ook kunnen zij hun eigen activiteiten op de kaart zetten en informatie en tips vinden over hoe ze zelf activiteiten kunt organiseren. Zo zorgt de website ervoor dat LHBT-jongeren zich niet alleen anders voelen, maar samen zichzelf kunnen zijn.

Buiten de Randstad
De makers van nietalleenanders.nl willen activiteiten stimuleren op plekken waar nog weinig te doen is voor LHBT-jongeren. Zo is er sinds kort een LHBT-jongerengroep in Zeeland. De initiatiefnemers: ‘Voordat wij begonnen hadden jongeren in Zeeland het gevoel dat ze de enige waren met LHBT-gevoelens. Ze hadden behoefte aan activiteiten waarbij ze gelijkgestemden konden ontmoeten. En dit wilden de jongeren zelf heel graag organiseren’. Met nietalleenanders.nl kunnen deze jonge organisatoren in Zeeland hun activiteit op de kaart gaan zetten.

Nieuwe familie
Uit onderzoek van Movisie blijkt dat extra kwetsbare doelgroepen, zoals transgenders of religieuze jongeren, nog weinig ontmoetingsmogelijkheden hebben. BeyonG van Respect2Love vertelt: ‘LHBT-jongeren met een etnische achtergrond worden vaak verstoten door familie en vrienden. Onze community voelt voor hen dan als een nieuwe familie, waar je liefde en erkenning kunt vinden.’ Voor deze jongeren is de drempel om elkaar in real-life te ontmoeten soms nog te hoog, dus vandaar dat op nietalleenanders.nl ook een overzicht te vinden is van online ontmoetingsmogelijkheden.

Voor en door jongeren
Bij het organiseren van ontmoeting komt veel kijken. Een begeleider van de LHBT-groep in Zeeland: ‘De jongeren hadden in eerste instantie verschillende praktische vragen: hoe werf je vrijwilligers? Hoe vraag je subsidie aan? En hoe leid je een gespreksgroep?’ Deze en andere vragen worden beantwoord op nietalleenanders.nl door middel van veel info, tips en goede voorbeelden. Op die manier hopen COC Nederland, NJR en Movisie dat er meer ontmoetingsmogelijkheden komen, dat organisaties langer blijven bestaan en beter aansluiten bij de diverse jongeren.

Nietalleenanders.nl
Nietalleenanders.nl is gemaakt in nauwe samenwerking met organisaties die al succesvolle en laagdrempelige ontmoetingen organiseren voor LHBT-jongeren. De website is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW. Meer informatie over de website is te vinden op movisie.nl/artikel/niet-alleen-anders

Bron:ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen