Zorglocatie Gelders Hof krijgt nieuwe bestemming

image003Verpleeghuis van Attent wonen welzijn zorg wordt centrum voor specialistische zorg
Zorgorganisatie Attent wwz gaat zich in zorglocatie Gelders Hof (Dieren) toeleggen op de ondersteuning van ouderen die thuis wonen door haar activiteiten rond preventie, revalidatie en kortdurend verblijf uit te breiden. Daarnaast komt er een centrum voor specialistisch wonen in Gelders Hof. Daar kunnen ouderen terecht die vanwege hun specifieke problemen elders moeilijk kunnen wonen. Op 20 juni onthult Attent wwz de namen van deze nieuwe initiatieven en haar nieuwe diensten. Van de naam ‘Gelders Hof’ wordt dan afscheid genomen.

Ondersteuning thuis wonen
“Ouderen willen enerzijds graag langer thuis wonen, maar zullen anderzijds ook wel moeten door de maatregelen die de overheid neemt. Daarom willen we ouderen in de regio Rheden, Dieren en Doesburg hier zo goed mogelijk bij ondersteunen”, zegt Ilse de Jong, directeur van Attent wwz Rheden Dieren Doesburg. Dit doet Attent wwz door Gelders Hof om te vormen tot een centrum voor preventie, revalidatie en kortdurend verblijf. “Hier kunnen ouderen terecht voor dagbehandelingen, of ze blijven, bijvoorbeeld bij een korte herstelperiode of bij afwezigheid van de mantelzorger, een paar nachten logeren. Het uitgangspunt is altijd dat de oudere weer terug naar huis gaat zodra deze daaraan toe is”, zegt De Jong. De behandelingen kunnen, als de situatie daarom vraagt, ook aan huis geleverd worden.

Specialistische woongroepen
Naast de ondersteuning van thuis wonen, zet Attent wwz in op het permanent verblijf van ouderen met specifieke problemen. De Jong: “Mensen die door hun ziekte bijvoorbeeld agressief gedrag vertonen of voortdurend rond willen lopen, kunnen moeilijk aarden in gemengde woongroepen. Ook voor de andere bewoners en het personeel is het vaak lastig hier mee om te gaan.” Attent wwz zet daarom twee nieuwe, gespecialiseerde woongroepen op. Eén voor ouderen die door hun psychiatrische ziekte behoefte hebben aan structuur en één voor ouderen die door hun dementie gedragsproblemen hebben. De Jong: “Deze ouderen vergen vaak een heel andere omgang dan andere bewoners. Daarom leiden we ons personeel speciaal op, zodat deze cliënten de zorg krijgen die ze nodig hebben en verdienen.”

Deze veranderingen betekenen ook dat er steeds minder mensen permanent blijven wonen op de zorglocatie die nu nog de naam Gelders Hof draagt. De huidige bewoners en hun familie zijn geïnformeerd over de plannen en kunnen zelf kiezen of ze willen blijven of liever verhuizen. Sommige bewoners blijven op Gelders Hof wonen. Anderen kiezen ervoor te verhuizen naar een van de andere woonlocaties van Attent wwz.

Jubileumfeest en onthulling
Aangezien Gelders Hof door de nieuwe activiteiten zijn functie van verpleeghuis afbouwt, neemt Gelders Hof afscheid van zijn naam. Een grote stap, want Gelders Hof bestaat dit jaar veertig jaar. Tijdens het jubileumfeest “Gelders Hof slaat een andere weg in” op 20 juni van 16.30 uur tot 18.30 uur maakt Attent wwz de namen van de nieuwe initiatieven en haar nieuwe diensten bekend. Attent wwz nodigt bewoners, hun familieleden, oud-collega’s, vrijwilligers, omwonenden, verwijzers en andere stakeholders uit om hier bij te zijn. Meer informatie over de feestelijkheden staat op www.attentwwz.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen