Twee Nederlandse onderzoekers ontvangen prestigieuze BHAP prijs

Array

Bayer maakt winnaars bekend van 2014 Bayer Hemophilia Awards Program
Bayer HealthCare heeft de winnaars bekendgemaakt van het 2014  (BHAP), een uniek project dat innovatief onderzoek en educatieve initiatieven ondersteunt ten behoeve van mensen met hemofilie over de hele wereld. Onder de 14 winnaars van het totaal van $2 miljoen aan onderzoeksfinanciering zijn 2 Nederlandse onderzoekers uit Leiden en Nijmegen, van wie het onderzoek mensen met hemofilie en andere bloedingsstoornissen ten goede zal komen.

bloed“BHAP, nu in zijn twaalfde jaar, blijft deelnemers van wereldklasse aantrekken die zich inzetten voor het vinden van antwoorden op belangrijke wetenschappelijke en medische vragen. Dankzij onze ondersteuning van hun onderzoek zullen de winnaars van dit jaar bijdragen aan een beter inzicht in hemofilie en manieren om de behandeling ervan en de resultaten voor patiënten te verbeteren”, zegt Prasad Mathew, MD en Vice President, Global Medical Affairs Hematology, Bayer HealthCare.

Prijzen voor Nederland
BHAP financiert onderzoek om betere behandelingen te vinden en methodes te ontdekken om de ziektelast te verminderen. Projecten dit jaar zijn onder meer innovatieve benaderingen van productvervangingstherapie en genoomediting om specifieke genmutaties te corrigeren. Twee van de winnaars dit jaar zijn:

  • Mettine Bos, Leids Universitair Medisch Centrum
  • Hannie van Wanroij, Radboud Universitair Medisch Centrum

“Het is een grote eer om een van de winnaars van de 2014 BHAP Awards te zijn. Dankzij de royale ondersteuning van Bayer zal ik bio-engineeringtechnieken kunnen gebruiken om veiligere bypassing agents te vinden voor mensen met hemofilie die antilichamen tegen stollingseiwitten hebben ontwikkeld,” zegt Mettine Bos van het Leids Universitair Medisch Centrum. “De combinatie van mijn passie voor wetenschap en de inzet van Bayer voor hemofilie leidt tot een betere behandeling en zorg voor patiënten.”

 

Winnaars van de BHAP worden geselecteerd door een wereldwijd panel dat bestaat uit vooraanstaande artsen, onderzoekers en zorgverleners op het gebied van hemofilie. De winnaars van dit jaar werden bekendgemaakt op het World Federation of Hemophilia (WFH) 2014 World Congress in Melbourne, Australië.

 

Dit jaar werden awards in de volgende categorieën gepresenteerd: Special Projects, die een breed scala van wetenschappelijk onderzoek ondersteunt; Early Career Investigator, die salariële ondersteuning en onderzoeksmiddelen beschikbaar stelt voor wetenschappelijke medewerkers die projecten onder leiding van een mentor en/of basaal onderzoek willen starten; Fellowship Project, dat de ontwikkeling van specifieke klinische deskundigheid ondersteunt voor deelnemers die hun medische opleiding hebben voltooid; en Caregiver, die de essentiële rol van zorgverleners en verwante beroepsgroepen ondersteunt bij de behandeling van hemofilie.

 

Over het Bayer Hemophilia Awards Program
Het Bayer Hemophilia Awards Program (BHAP) ondersteunt basaal en klinisch onderzoek en voorlichting bij hemofilie en is het grootste programma voor hemofilie in zijn soort. Door middel van grants aan jonge onderzoekers, assistenten in opleiding en andere zorgverleners bij hemofilie wil het programma de volgende generatie van zorg en behandelingsopties voor mensen met hemofilie wereldwijd ondersteunen. Sinds 2002 zijn er meer dan 230 grants toegewezen. Tot op heden is meer dan $28 miljoen aan financiering toegekend aan onderzoekers en zorgverleners in 30 landen, waarmee een bijdrage is geleverd aan meer dan 400 publicaties, posterpresentaties en andere wetenschappelijke artikelen van de prijswinnaars.

Bron: Bayer

Over Bayer Hematology

Bayer zet zich in voor levensverbeterend wetenschappelijk onderzoek door een portfolio van innovatieve behandelingen te ondersteunen. Bayer Hematology omvat een goedgekeurde behandeling voor hemofilie A en stoffen in ontwikkeling voor hemofilie A, sikkelcelanemie, en andere bloed- en bloedingsstoornissen. Gezamenlijk illustreren deze stoffen de inzet van het bedrijf voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van deze ziektes.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen