Saxenburgh Groep organiseert informatieavond over slaapapneu

Array

slaapapneuAdemstilstand tijdens de slaap komt bij veel mensen voor. Dat is op zich niet erg, als het maar niet te lang duurt en niet te vaak voorkomt
Het lichaam krijgt te weinig zuurstof binnen en reageert met een reflex van wakker worden, zonder dat dit echt gebeurt. Bij mensen met apneu stokt de adem tot wel zestig keer per uur en de ademstilstand kan soms wel twee minuten duren.

De longartsen en longverpleegkundigen van de Saxenburgh Groep organiseren op maandag 2 juni een informatieve avond over deze aandoening, in samenwerking met de Apneu vereniging en een fabrikant. Tijdens deze avond zal het obstructief slaapapneu syndroom (OSAS) centraal staan. De bijeenkomst is in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg. Vanaf 18.30 uur inloop, aanvang programma 19.00 uur, einde omstreeks 20.30 uur. Patiënten en overige belangstellenden kunnen zich bij voorkeur voor 30 mei aanmelden via: [email protected].

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen