21 juni 140-jarig bestaan Oogziekenhuis in De Kuip

Array

Het Oogziekenhuis Rotterdam bestaat dit jaar 140 jaar en viert dit in de Kuip met een openbaar symposium over de ontwikkelingen en ontwikkelingshulp in 140 jaar oogheelkunde. De nieuwste behandelmogelijkheden, zoals gen- en stamceltherapie, retina-implantaties en ook het werken met een robotarm worden uitgelegd door oogartsen uit het ziekenhuis.

Daarnaast wordt in De Kuip uiteraard gevoetbald. Deelnemers aan het symposium kunnen kinderen tussen de 5 en 15 jaar meenemen voor een rondleiding en een Feyenoord voetbalclinic in het stadion. De clinic met rondleiding vindt tegelijkertijd met het symposium plaats.

Oogziekenhuis-RotterdamNa het symposium en de clinic is iedereen van harte welkom op de benefietborrel met veiling en loterij. De dag wordt afgesloten met een benefiet voetbalwedstrijd tussen oogartsen en andere medewerkers van Het Oogziekenhuis Rotterdam en het Moorfields Eye Hospital (Londen).

De opbrengsten van dit door oogarts Koen van Overdam georganiseerde benefiet evenement komen ten goede van de recent door oogarts Marc Veckeneer opgerichte Retina Repair Foundation.

 

Waarom is het belangrijk dat de Retina Repair Foundation wordt gesteund?
Veel netvliesaandoeningen leiden zonder operatie tot blindheid. Helaas is het op heel veel plaatsen in de wereld nog niet mogelijk om netvliesoperaties te verrichten. De Retina Repair Foundation gaat hier iets aan doen. Zo is vorig jaar in Het Oogziekenhuis Rotterdam een collega-oogarts uit Rwanda opgeleid tot netvlieschirurg. Daarnaast is met hulp van de Retina Repair Foundation een afdeling voor netvlieschirurgie in Rwanda opgezet. De stichting helpt echter niet alleen bij het opzetten van zo’n afdeling, maar zorgt ook dat de afdeling blijft functioneren in de toekomst. Meer informatie over de stichting? www.retinarepairfoundation.com

Het Oogziekenhuis Rotterdam
Het Oogziekenhuis Rotterdam staat bekend om de hooggespecialiseerde oogheelkunde, innovatie en een behandelfilosofie gebaseerd op angstreductie. Als het enige zelfstandige oogziekenhuis van Nederland fungeert Het Oogziekenhuis Rotterdam als topzorginstituut voor oogheelkundige zorg. Het Oogziekenhuis Rotterdam is een ‘Center of Excellence’ en is founding father van de World Association of Eye Hospitals, een wereldwijde vereniging van centers van excellence in de oogheelkunde. Op dit moment zijn 23 oogziekenhuizen wereldwijd lid van deze vereniging. Jaarlijks worden In Het Oogziekenhuis Rotterdam ruim 14.000 operaties uitgevoerd en 140.000 patiënten poliklinisch gezien. Klantgerichtheid, dagbehandelingen, eigentijdse huisvesting, efficiënte bedrijfsvoering en uiteraard een innovatief personeelsbeleid zijn voor Het Oogziekenhuis kritische succesfactoren.

Meer informatie en het online inschrijfformulier kunt u vinden op www.oogziekenhuis.nl/symposium.

Recente artikelen