Laboratorium Bernhoven erkend als behandelcentrum voor IUI

Array

Het laboratorium van Bernhoven in Uden heeft zowel van de Inspectie voor de Volksgezondheid als van de CCKL* de erkenning gekregen als behandelcentrum voor IUI. Dat is goed nieuws voor paren/stellen in de regio met een kinderwens bij wie de kans op een spontane zwangerschap klein is.

Wat is IUI?
IUI staat voor Intra Uterine Inseminatie. Bij IUI wordt de cyclus van de vrouw hormonaal beïnvloed om op die manier de kans op een zwangerschap te vergroten. Ook wordt het zaad van de partner zodanig bewerkt dat goede en vitale cellen worden gescheiden van de slechte zaadcellen.

vruchtbaarheidDie bewerking vindt voortaan in Bernhoven plaats en duurt ongeveer een uur. Direct daarna wordt het bewerkte zaad hoog in de baarmoeder ingebracht. De kans op een zwangerschap neemt met deze behandeling ongeveer 30 procent toe.

Voorheen moest het zaad naar een ander gecertificeerd ziekenhuis worden gebracht waarna het na bewerking weer teruggebracht moest worden naar Bernhoven. De zaadproductie kan zowel thuis, maar ook in Bernhoven plaatsvinden. Dit betekent voor de patiënten in de regio van Bernhoven dat zij niet meer ver hoeven te reizen voor deze behandeling. Dat komt de kwaliteit van het zaad ten goede.

De erkenning als weefselinstelling voor IUI geldt overigens alleen voor de bewerking van zaad van heteropartners. De erkenning geldt niet voor homoseksuele paren met een kinderwens omdat hierbij weer andere regels en procedures gelden.

Recente artikelen