Lancering eHealth Builder voor eigen ontwikkeling e-interventies

Array

E-HealthAntes als eerst gestart met ontwikkelomgeving voor de GGZ
‘De GGZ instelling als uitgever’ is het uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van de nieuwste ontwikkelomgeving: de eHealth Builder van Zorgaanbieders Online. Sinds 2011 biedt Zorgaanbieders Online de eHealth Suite voor cliënten, behandelaars en derden. In samenwerking met bestaande klanten is deze nu uitgebreid met een omgeving waarop zorgprofessionals zelf en op professionele wijze eigen en bestaande e-interventies kunnen ontwikkelen.

Met de eHealth Builder kunnen formulieren, lessen en modules worden gemaakt die gekoppeld worden naar de dagelijkse behandelpraktijk en online worden aangeboden. Dankzij de geavanceerde editor van de eHealth Builder is het mogelijk om audiovisueel materiaal in de lessen en formulieren op te nemen. Het betreffende materiaal wordt via de eHealth Suite aangeboden in de zorgpaden en daarmee toegankelijk gemaakt voor cliënten en behandelaars. Content wordt beheerd in een auteurs- en uitgeefsysteem en is in de toekomst ook in te zetten via andere platformen.

Antes als eerste gebruiker
Zorgaanbieders Online heeft de eHealth Builder samen met EDIA, ontwikkelaar van onderwijs- en zorgtechnologie, en gebruikers ontwikkeld aan de hand van jarenlange ervaring met eHealth interventies. Antes, de motor voor innovatie in Geestelijke Gezondheid en Welzijn, is als eerste gestart met de eHealth Builder.

Sprink, voor Basis GGZ en Generalistische GGZ en onderdeel van Antes, heeft het afgelopen jaar een aantal interventies in gebruik genomen op de eHealth Suite van Zorgaanbieders Online en heeft met haar meest recente titel “Blijvend in Balans” de nieuwe eHealth Builder in alle facetten gebruikt.

We hebben de nieuwste interventie “Blijvend in Balans” door de eHealth Builder kunnen voorzien van interactieve oefeningen. Op die manier kunnen we de gebruiker op een leuke en aantrekkelijke manier voorzien van de benodigde kennis. Ondersteund door een digitale omgeving met dagboek, signaleringsplan en doelenoverzicht, hebben we een zeer bruikbaar eHealth-programma ontwikkeld.” aldus Corine Vuijk, eHealth-ontwikkelaar bij Antes.

Open standaard
Bij het maken van de eHealth Builder is uitgegaan van Open Standaards en Open Source. Op die manier kunnen instellingen en uitgevers die eHealth content maken deze op allerlei manieren inzetten en hergebruiken. De module heeft als primaire doelstelling het professioneler, goedkoper en toegankelijker maken van content voor gebruik in de GGZ-praktijk. Antes heeft, als launching customer, tijdens het ontwikkelproces veel input heeft gegeven ten aanzien van de eisen omtrent bruikbaarheid in de behandelpraktijk.

Uitbreiding van mogelijkheden
Naast het gebruik van de eHealth Builder door GGZ-instellingen is er inmiddels ook gestart met professionele e-interventiebouwers. Zij willen hun psycho-educatie en online psychologische (zelfhulp) programma’s in eHealth Builder ontwikkelen en deze daarmee geïntegreerd aanbieden in de behandelpraktijk.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen