Bevel voor tandarts Wijckmans in Ridderkerk

0
451

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft tandarts R. Wijckmans in Ridderkerk het bevel gegeven om per 27 mei te stoppen met het verlenen van tandheelkundige zorg en zijn praktijk te sluiten.
Tijdens een inspectiebezoek op 22 mei 2014 constateerde de inspectie ernstige tekortkomingen. De praktijk voldeed niet aan de Kernenergiewet en de WIP- richtlijn voor hygiëne  ‘Infectiepreventie in de tandheelkundige praktijk’ wordt nauwelijks of niet gevolgd. Daarnaast was er een veelvoud aan verlopen (steriele) materialen in de praktijk aanwezig. De inspectie concludeert dat de geconstateerde tekortkomingen een acuut risico vormen  voor de veiligheid van patiënten.
tandartsDe tandarts is verplicht om aan het bevel te voldoen. De tandarts mag pas  open als hij naar het oordeel van de inspectie weer verantwoorde zorg kan leveren.

Bron: IGZ

Vorig artikel85% Nederlanders tegen schrappen vrije artsenkeuze
Volgend artikelDefinitieve richtlijn Marfan Syndroom is nu beschikbaar
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.