21 juni informatiemarkt over kanker in St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Array

bijeenkomst, meeting, congresGoede kankerzorg is zoveel meer
Op zaterdag 21 juni organiseert het St. Antonius Ziekenhuis een informatiemarkt over kanker. Er zijn diverse informatiestands met artsen, verpleegkundigen, patiëntenverenigingen, en organisaties op het gebied van voeding, (uiterlijke) verzorging, beweging en psychosociale zorg. Ook zijn er vier Open Colleges voor borst-, darm-, prostaat of longkanker onder leiding van Charles Groenhuijsen. De informatiemarkt wordt gehouden in het nieuwe ziekenhuis in Utrecht (Soestwetering 1) van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom; aanmelden is niet nodig (bij voorkeur wel aanmelden voor de Open Colleges), de toegang is gratis.

Per jaar worden er meer dan 3000 nieuwe kankerpatiënten in het St. Antonius behandeld. Hiermee heeft het St. Antonius de meeste ervaring in de regio. St. Antonius voert beduidend meer kankeroperaties uit dan de landelijke norm. Zo hebben we het afgelopen jaar 398 borstkankerpatiënten behandeld en 194 patiënten met darmkanker, terwijl de landelijke norm 50 operaties is. Ook als het gaat om prostaat- of longkanker overstijgt het St. Antonius de norm; respectievelijk 157 en 96 patiënten (norm is 20).

Open Colleges
Tijdens de informatiemarkt zijn er vier Open Colleges over borst-, darm-, prostaat- en longkanker. Tijdens deze bijeenkomsten gaat oud-nieuwslezer Charles Groenhuijsen het gesprek aan met artsen en verpleegkundigen van het ziekenhuis over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kanker. Deelnemers kunnen hier hun vragen stellen. Wilt u een van deze Open Colleges bijwonen? Dan raden we u aan zich van te voren in te schrijven via www.antoniusziekenhuis.nl/kankercentrum. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Rondleidingen
In het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis Utrecht heeft het St. Antonius Kankercentrum alle zorg rondom kanker geconcentreerd. Wanneer u op de diverse afdelingen waar een kankerpatiënt mee te maken krijgt een kijkje wilt nemen, kunt u meedoen aan een rondleiding. Gedurende dag worden er meerdere rondleidingen gegeven. Aanmelden hiervoor kan op de dag zelf.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen