Doorontwikkeling Jij en Echtscheiding !JES

echtscheiding!JES het brugproject staat voor ‘Jij En Scheiding’. Het is een preventieve, laagdrempelige interventie voor kinderen en ouders rondom de periode van echtscheiding en biedt een begeleidingstraject aan kinderen (8 jaar – 12 jaar) en hun ouders. De training is ontwikkeld op basis van ervaring, literatuur en onderzoek.

Dit project heeft een vernieuwde handleiding van !JES opgeleverd waarin nieuwe kennis en een uitbreiding van de bijeenkomsten voor ouders is opgenomen. Ook is !JES geëvalueerd met een voor- en nameting. De resultaten laten een afname van gedragsproblemen van de kinderen zien, verbetering van de opvoedingsvaardigheden van de ouders, en afname van psychische klachten van de ouders.

Het betrof een zeer kleine studie met positieve resultaten die niet gegeneraliseerd kunnen worden. Ouders zijn tevreden over !JES het brugproject. Ze vinden dat hun kinderen vooruitgang hebben geboekt en ze kunnen beter omgaan met de problemen van de kinderen. Ook zijn ouders tevreden over de kwaliteit van de hulp.

Het project is uitgevoerd door het Trimbos-instituut en het Nederlands Jeugdinstituut en is mede mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels en Steunfonds Pro Juventute.

Informatie over de train-de-trainer !JES het brugproject: www.jijenscheiden.nl

Het rapport Project Ontwikkeling & Evaluatie Jij En Scheiding (!JES) kunt u downloaden in de webshop van het Trimbos-instituut. Artikelnummer AF1294.

Bron: Trimbos Instituut

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen