Jeroen Bosch Ziekenhuis organiseert kwaliteitsweek

Array

kwaliteitHet Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) organiseert in de week van 16 juni 2014 de kwaliteitsweek. Gedurende de kwaliteitsweek wil het JBZ successen vieren, kennis delen en inspireren. De week heeft daarom dit jaar de vorm van een festival gekregen. Gedurende de gehele week vinden er diverse evenementen plaats waaraan medewerkers kunnen deelnemen. Patiënten en bezoekers zijn van harte welkom tijdens de kwaliteitsmarkt, waar dit jaar meer dan 30 initiatieven getoond worden.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil zorg van voortreffelijke kwaliteit in een veilige en gastvrije omgeving bieden. Om dit te bereiken werkt het JBZ volgens de zes dimensies van kwaliteit van zorg: veiligheid, patiëntgerichtheid, effectiviteit, efficiëntie, tijdigheid en gelijkheid. Deze dimensies zijn ontwikkeld in de Verenigde Staten door het Institute of Medicine. Willy Spaan, voorzitter Raad van Bestuur: “De dimensies geven richting bij het maken van beleid en plannen voor de toekomst. Ze kunnen ook maar kunnen ook worden toegepast in de dagelijkse praktijk of bij projecten als toetsingsinstrument. Iedereen die in het ziekenhuis werkt kan de dimensies toepassen. Want iedereen draagt een steentje bij aan een betere kwaliteit van zorg.” Deze zes dimensies staan dan ook centraal tijdens de kwaliteitsweek.

Programma Kwaliteitsweek
Theater
Theatergroep Plezant presenteert voor medewerkers en medisch specialisten op maandag 16 juni in de kwaliteitsweek de voorstelling ‘De Limonadefabriek’, een uitdagende en confronterende muziektheatervoorstelling over thema’s binnen de zes dimensies van kwaliteit van zorg.

Gluren bij de Buren
Een ander onderdeel van de kwaliteitsweek is Gluren bij de Buren, waarbij JBZ’ers de mogelijkheid krijgen om op afdelingen waar zij normaal gesproken nooit komen een kijkje in de spreekwoordelijke keuken te nemen, om zo te leren uit de praktijk van anderen.

Kwaliteitsmarkt
Op woensdag 18 juni en donderdag 19 juni organiseert het JBZ op de Boulevard de kwaliteitsmarkt. Een diversiteit aan afdelingen toont hier hun kwaliteitsinitiatief. Het meest spraakmakende initiatief wordt beloond met een prijs. De uitreiking van de kwaliteitsprijzen vindt plaats op donderdag 19 juni om 16.00 uur. Deze markt is open voor bezoekers en patiënten van het JBZ.

Officiële  in gebruikstelling van de mobiele studio ORVA
Tijdens de kwaliteitsmarkt op woensdag 18 juni wordt de mobiele studio van de ziekenhuisradio-omroep ORVA officieel in gebruik gesteld. Om 12.00 uur opent Peter Langenbach, lid Raad van Bestuur JBZ, live het verzoekplatenprogramma van de ziekenhuisradio-omroep. De ORVA zorgt al vele jaren voor muzikale ontspanning en nieuwsflitsen voor patiënten op de verpleegafdelingen van het JBZ.

Symposium
Tijdens het symposium ‘Focus op de zes dimensies’ op vrijdag 20 juni geven tal van sprekers hun visie op de zes dimensies. Zij nemen zorgbestuurders en managers mee in de transformatie naar voortreffelijke zorg. “Want als organisatie willen we elke dag een beetje beter doen en leren van de dag van gisteren.”, aldus Willy Spaan.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen