Jaarverslag Stop it Now! bewijst bestaansrecht hulplijn

Array

Hulplijn Stop it Now! werd op 1 april 2012 gelanceerd en biedt sindsdien mensen – vaak mannen – met seksuele gevoelens voor kinderen, hun netwerk en omgeving de mogelijkheid om gratis en anoniem telefonisch advies, ondersteuning en voorlichting te krijgen. Nu, twee jaar later, kan worden vastgesteld dat Stop it Now! een succes is. Via de hulplijn zijn er, telefonisch en via e-mail, bijna 500 contactmomenten geweest met potentiële daders, met hun familie of mensen uit hun omgeving en met professionals (met een toename van 62% van het eerste jaar naar het tweede jaar). Inmiddels zijn meer dan 50 bellers in langdurige behandeling gegaan.

Belang Stop it Now! steeds onderkend
De meerwaarde van Stop it Now! is dat de hulplijn een doelgroep bereikt voor welke tot nu toe weinig passende mogelijkheden voor hulp werd geboden. Politieke partijen en bewindvoerders hebben dit belang van Stop it Now! in de afgelopen twee jaar steeds onderkend; dat seksueel misbruik van kinderen moet worden voorkomen, daarover is iedereen het eens. stopitnowHet ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Veiligheid en Justitie blijven de hulplijn financieel mogelijk maken. De Gemeente Amsterdam en de Gemeente Den Haag sponsoren Stop it Now! en donateurs (van groot tot klein, al dan niet anoniem) gaven een financiële bijdrage. De genoemde partijen maakten het mogelijk om een snelle en succesvolle start van Stop it Now! te bewerkstelligen.

Voor het eerst verschijnt er nu een jaarverslag van Stop it Now! met daarin een compleet overzicht van de feiten en cijfers. Klik hier om het jaarverslag te downloaden.

Over Stop it Now
Stop it Now! biedt gratis en anoniem telefonische hulp aan mensen die pedofiele gevoelens ervaren, of personen die deze gevoelens vermoeden bij iemand in hun omgeving. Voor volwassenen maar ook voor jongeren onder de 18 jaar. Stop it Now! biedt deze hulp om kindermisbruik te voorkomen. Mensen met pedofiele verlangens willen vaak niet toegeven aan deze gevoelens, maar kunnen er met niemand in hun omgeving over praten. Dit kan leiden tot eenzaamheid, verwarring en verlies van controle over eigen handelen. Door anoniem te kunnen bellen met een specialist en hulp te ontvangen bij het leren omgaan met deze voorkeur, wordt kindermisbruik voorkomen. Ook heeft Stop it Now! een lotgenoten hulpgroep opgericht voor partners, naasten en familie van personen die grensoverschrijdend gedrag vertonen.

De initiatiefnemers van Stop it Now! zijn Meldpunt Kinderporno op Internet en forensische polikliniek de Waag, onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten.

Internet: www.stopitnow.nl
Twitter: @stopitnow_NED
Telefoon: 0800-2666436

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen