Mirjam Mol-Arts nieuwe directeur Pivot Park

Array

Tilburg/Oss – 12 juni 2014, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij maakt met genoegen bekend dat Mirjam Mol-Arts wordt benoemd tot directeur van het Pivot Park te Oss. Mol-Arts, momenteel bestuursvoorzitter van MSD Oss, start per 1 oktober haar werkzaamheden.

Mirjam Mol-Arts (53) is cum laude afgestudeerd in de geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft een gedegen medisch wetenschappelijke achtergrond en is in diverse ziekenhuizen in Nederland werkzaam geweest totdat ze in 1989 de overstap maakte naar farma binnen Solvay Duphar. In 1997 trad Mirjam in dienst als Clinical Development Director bij Organon en werd na de fusie met Schering-Plough hoofd van het Women’s Health Programme. Sinds 2011 maakt zij deel uit van het Nederlandse management van MSD, dat in 2009 wereldwijd is gefuseerd met Schering-Plough, en is bestuursvoorzitter van het lokale management van MSD in Oss. Ze was nauw betrokken bij de oprichting van Pivot Park en maakte deel uit van de Task Force Life Sciences Park Oss. Ook heeft zij een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk in de Lifes Sciences en Health wereld.

mirjam_mol“Bij de start van het Life Sciences Park was het duidelijk dat de aanwezige kennis en faciliteiten op het gebied van R&D behouden moesten blijven voor de regio. In het huidige farmamodel is er veel meer ruimte voor kleinere research bedrijven, deze zijn veel flexibeler en er is vaak meer specifieke kennis aanwezig; de bedrijven die gevestigd zijn op Pivot Park passen binnen dit model. Zij zijn in staat de connectie met de grote farmaceutische industrie snel te maken. Er is de afgelopen 3 jaar al veel gebeurd bij Pivot Park. Concreet stellen we ons ten doel het park uit te breiden, een community te bouwen en de infrastructuur te verbeteren. Met veel zin ga ik deze uitdaging aan”, aldus Mirjam Mol-Arts.

Jan Pelle, Algemeen Directeur van de BOM: “Wij zijn bijzonder ingenomen met de benoeming van Mirjam Mol-Arts. Zij heeft enorme kennis van zaken op het gebied van Life Sciences en kent ook het farmaceutische bedrijfsleven goed. Zij is in staat om verbindingen te leggen tussen grotere en kleinere farmaceutische bedrijven maar ook met kennisinstellingen en overheden. Door haar maatschappelijke interesses en haar grote regionale netwerk is zij in staat Pivot Park een nog betere plaats in de samenleving te laten krijgen”.

Mirjam Mol-Arts volgt Jules de Vet op, die sinds april 2013 als interim directeur aan het Pivot Park is verbonden en zich heeft gebogen over de strategie en de structuur van de organisatie. Jules de Vet blijft tot 1 oktober aan als directeur van het Pivot Park, zodat de continuïteit in de leiding is gegarandeerd.

Mirjam Mol-Arts is gehuwd en woont in Uden (NB).

Over Pivot Park
Pivot Park is in februari 2012 opgericht door MSD, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Gemeente Oss, de provincie Noord-Brabant en de Ministeries van EZ. Het Pivot Park is een zelfstandige organisatie met de BOM als enig aandeelhouder.

Pivot Park in Oss is een campus voor open innovatie in de life sciences. In het Pivot Park kunnen startende en bestaande ondernemers toegang krijgen tot unieke faciliteiten. Het park is een ecosysteem waar onder andere gebouwen met verschillende laboratoriumruimten en state-of -the-art onderzoeksapparatuur beschikbaar zijn, zoals chemische, biologische en analytische laboratoria en een ultra high-throughput screening faciliteit. Hierdoor wordt kennis en innovatie in Nederland behouden en wordt werkgelegenheid in Oss en omgeving gecreëerd. Op het Pivot Park zijn momenteel 34 bedrijven gehuisvest die ongeveer 300 medewerkers in dienst hebben.

‘Pivot’ betekent spil of draaipunt, iets of iemand waar alles om draait, en dat is exact de functie die Pivot Park voor dynamische life sciences bedrijven wil vervullen. Daartoe biedt het park unieke state-of-the-art kernfaciliteiten én de flexibiliteit om maatwerk te leveren aan ondernemers in de life sciences. Bedrijven krijgen ruim baan om te starten, te groeien, elkaar te inspireren en een belangrijke bijdrage te leveren aan een gezonde samenleving.

Over de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)
De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) stimuleert op velerlei manieren business development, in het bijzonder innovatieve bedrijven en cross-sectorale innovaties die de Brabantse economie binnen een globaliserende wereld duurzaam concurrentievermogen geven. Waar nodig investeert de BOM vanuit aspecifieke fondsen met risicokapitaal in perspectiefrijke initiatieven en verleidt ze andere (private) partijen mede te participeren. Het uiteindelijke doel is Brabant tot de top van Europese kennis- en innovatieregio’s te laten behoren, vooral in de clusters High Tech Systems en Materialen, Life Sciences & Health, (Agro)food, Biobased Economy, Maintenance en Logistiek. Om dat doel te bereiken haalt de BOM (kennisintensieve) buitenlandse bedrijven over zich in Brabant te vestigen. Daarnaast revitaliseert de BOM al aanwezig economisch potentieel, met name door het herstructureren van verouderde bedrijventerreinen. De BOM is gevestigd in Tilburg; er zijn 90 personen werkzaam.

Bron: BOM Holding B.V.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen