Arbeidsparticipatietool helpt werkgever

Array

Gratis app voor onwetende werkgever
Twaalf patiëntenorganisaties lanceren de Arbeidsparticipatietool: een site en een app die de arbeidspositie van mensen met een (chronische) aandoening versterkt. Volgens de patiëntenorganisaties is dit hard nodig. Niet meer dan 30 procent van de mensen met een aandoening heeft een betaalde baan.

Mark de Groot, Belangenvereniging van kleine mensen: ‘Door onbekendheid en vooroordelen over de aandoening bij werkgevers en omdat er voldoende kandidaten zonder beperking voorhanden zijn, vallen deze mensen bij selectieprocedures vaak als eerste af.’

De site en de app zijn zo ontwikkeld dat werkgevers en mensen met een chronische aandoening of handicap, snel de informatie kunnen vinden die relevant is voor de betreffende beperking en de werksituatie. Stichting September denkt met de Arbeidsparticipatietool veel onbekendheid en koudwatervrees bij werkgevers te kunnen wegnemen, of problemen op de werkvloer te voorkomen: ‘Door onwetendheid van werkgevers komt het gesprek tussen werkgever en werknemer vaak niet goed op gang. De Arbeidsparticipatietool geeft werkgevers snel en effectief inzicht in een chronische aandoening. Zo weet de werkgever beter hoe hij met een chronisch zieke werknemer om kan gaan en geeft het oplossingen op de werkvloer. Hiermee wordt de arbeidsparticipatie vergroot, of wordt onnodig verzuim of ontslag voorkomen.’

De apps over 14 verschillende aandoeningen zijn via de arbeidsparticpatietool te bekijken. Ook zijn ze gratis te downloaden in de Android App store Google play. Zoek bijvoorbeeld op psoriasis en werk.

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.ziektes.apt.psoriasis

Lees hier verder over de gevolgen, oorzaken en de oplossing: www.stichtingseptember.nl/arbeidsparticipatietool.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen