Happy Drinks verkoopt NIX18 tijdens Pinkpop

Array

jongerenVoor de derde keer stond het Trimbos-instituut met Happy Drinks op Pinkpop. Zonder er zelf over te beginnen ging het gesprek tussen barcrew en Pinkpop-bezoeker opvallend vaak over verantwoord alcoholgebruik. Niet alleen uit de reacties blijkt Happy Drinks een succesnummer te zijn. In totaal zijn er meer dan 4500 Happy Drinks verkocht tijdens het Pinkpop festival. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2012.

Happy Drinks en Pinkpop hebben een speciale relatie opgebouwd. Pinkpopdirecteur Jan Smeets wil een festival waar geen drugs worden gebruikt en waar verstandig met alcohol wordt omgegaan. NIX18 was ook nadrukkelijk zichtbaar op het terrein, Smeets liep drie dagen in een NIX18-polo. Bezoekers tussen de 18 en 25 jaar konden een speciaal polsbandje halen als ze alcohol wilden drinken. Pinkpop heeft Happy Drinks omarmd omdat het alcoholpreventie zonder betutteling is.

Na de opening zaterdagmiddag was het met gastshaker Pierre Wind al snel druk bij de Happy Drinks Bar. “Dit is het beste drankje op het festival voor één muntje”, Ik kan hier wel de hele dag zitten met zo’n kalm-aan-thee” en “Eindelijk iets lekkers zonder alcohol” waren enkele reacties.
The Battery, met sechuan button, bleek twee jaar terug zoveel indruk te hebben gemaakt dat er op zaterdagochtend zelfs liefhebbers voor in de rij stonden.

De Happy Drinks Bar is mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van Lipton Ice Tea, Dazzling Cocktails, Koppert Cress, The Greenery, en NIC18.L

Kijk voor een impressie van Happy Drinks op Pinkpop op de Happy Drinks Facebookpagina.

Bron: Trimbos Instituut

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen