Raad van Bestuur Nederlandse Zorgautoriteit treedt af

Array

verwarring-200x200Vanwege alle ophef hebben twee bestuurleden, Theo Langejan en Eitel Homan, besloten terug te treden als lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit. De ophef is ontstaan door berichten over kosten van (dienst)reizen door het NZa-bestuur. Beiden zeggen overigens wel dat ze afstand nemen van berichtgeving dat reizen regelmatig werden betaald door organisaties of bedrijven waar de NZa toezicht op moet houden of die opdrachten krijgen van de zorgautoriteit.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) respecteert het besluit en heeft het tweetal uit hun functie ontheven, meldt het ministerie van VWS dinsdag.

Schippers wil snel duidelijkheid hebben over de kwestie van de bestuurskosten en vraagt het oordeel van een externe accountant.

De minister laat al onderzoek doen naar onder meer het functioneren van de NZa. Dat onderzoek volgde nadat een NZa-medewerker zelfmoord pleegde en een dossier naliet van misstanden bij de toezichthouder.

Bron: NU/ ANP

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen