ZorgkaartNederland: handig voor patiënt en Inspectie Gezondheidszorg

Array

nederlandZorgkaartNederland, de onafhankelijke waarderingssite voor de zorg van patiëntenfederatie NPCF is niet alleen handig voor patiënten, maar kan ook van nut zijn voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dat concluderen onderzoekers van het Radboudumc in een rapport dat vandaag verschijnt.

Volgens de onderzoekers is ZorgkaartNederland vooral nuttig bij het vroeg signaleren van problemen in de zorg.

Op ZorgkaartNederland kunnen patiënten en consumenten hun dokter, tandarts of specialist een waardering geven. Voor de Inspectie bevat volgens de onderzoekers ZorgkaartNederland de meest relevante informatie over zorgaanbieders van alle sociale media. Facebook en twitter kunnen ook nuttig zijn voor het toezicht van de inspectie, maar in mindere mate dan ZorgkaartNederland.

 

Het onderzoek van Radboudumc richtte zich op vier onderwerpen in de ouderenzorg in verpleeg- en verzorgingshuizen. De onderzoekers keken naar hygiëne, deskundigheid, medicatieveiligheid en vrijheidsbeperking. Na een grondige selectie van berichten op ZorgkaartNederland bleek dat vooral waarderingen over hygiëne en vrijheidsbeperking van grote waarde zijn voor het toezicht van de Inspectie.

Kijk hier voor het onderzoek van het Radboudumc

Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen