Aanwijzing Logeer- en Pleegzorgboerderij Berakha beëindigd

Array

De aanwijzing die de staatssecretaris van VWS op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had gegeven aan Logeer- en Pleegzorgboerderij Berakha in Twisk is beëindigd. Uit onderzoek van de inspectie blijkt dat Berakha nu voldoet aan alle voorwaarden van de aanwijzing.
Berakha moest de medicatieveiligheid verbeteren, deskundigheid van het personeel in overeenstemming brengen met de zorg die cliënten nodig hebben en concrete afspraken maken over waarneming bij afwezigheid. Daarnaast moest Berakha starten met het opzetten van een kwaliteitssysteem.

De inspectie heeft inmiddels kunnen vaststellen dat de verbeteracties zijn uitgevoerd. Er is een scholing geweest over medicatieveiligheid en extra personeel aangenomen.

IGZ_824x675Verder heeft Berakha samenwerkingsafspraken gemaakt met een andere zorgaanbieder en de waarneming bij afwezigheid geregeld. Na de zomer laat Berakha zich door een externe partij toetsen voor een HKZ-certficaat. Dit alles was voldoende reden voor de inspectie om de staatsecretaris te adviseren de aanwijzing in te trekken.

Meer informatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen