Into D’mentia Nederland – een innovatieve app over dementie

Array

De zes winnaars van de Mobiles for Good Challenge van de Vodafone Foundation zijn bekend!

Een van deze winnaars is Into D’mentia Nederland
Dementie is een groot probleem in Nederland. De app van Into D’mentia Nederland zorgt ervoor dat iedereen die met dementie in zijn omgeving te maken heeft, dit op een laagdrempelige manier zelf kan ervaren.Into D’mentia. Na meer dan 1,5 jaar het land te hebben doorkruist met trainingen, is het tijd om de dementie-simulator te transformeren in een mobiele app. Zo kunnen mantelzorgers en familieleden van dementerenden op een toegankelijke manier ervaren hoe het is om met een geheugenstoornis te leven.

dementia3De komende jaren neemt dementie alleen maar toe en daarom is het juiste inlevingsvermogen ook cruciaal voor winkelpersoneel, agenten, overheidsinstanties, studenten en de rest van de samenleving. De virtuele dementie-simulator maakt niet alleen bewust, maar laat de relatie tussen familieleden ook opbloeien en ontlast daarnaast de mantelzorgers. Nieuwe technologieën als augmented reality en animatie zullen de experience ook buiten de grenzen van je smartphone- en tabletschermen laten leven. Into D’ementia is het geesteskindje van Cas Mathijsen en Eveline Verhagen.

Bekijk het filmpje waarin de makers van Into D’mentia Nederland zelf uitleggen wat Into D’mentia Nederland precies inhoudt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen