Stellen kunnen meedoen aan het ‘nationale sexperiment’

Een nieuw KRO-programma over liefde, intimiteit en relaties: Alle Dagen Seks met Arie Boomsma
Hoe is het om 30 dagen achter elkaar seks te hebben met je partner, en wat betekent dit voor je relatie? Dat is de vraag in het nieuwe KRO-programma Alle Dagen Seks. Arie Boomsma volgt vier stellen die meedoen aan dit ‘nationale sexperiment’. Kijkers kunnen de deelnemende stellen volgen via televisie maar ook via internet, radio en social media. De ontknoping van KRO Alle Dagen Seks wordt op 21, 22 & 23 augustus live uitgezonden in TV Lab, de week voor vernieuwende televisie op NPO3. De KRO is op zoek naar stellen die mee willen werken aan dit bijzondere project.
Arie: ‘Iedereen heeft het tegenwoordig druk. Daardoor kom je soms te weinig aan elkaar toe. Wat doet het met je relatie als je dan toch dertig dagen lang elke dag een moment moet vinden om even echt samen te zijn? Dat is de grote vraag van dit programma. Net als eerdere series die ik bij de KRO mocht maken gaat ook Alle Dagen Seks over communicatie tussen mensen, en ze gaan ook in dit programma weer een uitdaging aan. Maar de strijd om die uitdaging te overwinnen kan deze keer wel eens heel plezierig gaan worden.’

KRO Alle Dagen Seks wil het taboe om te praten over intimiteit doorbreken. Wat betekent seks eigenlijk voor je? Ben je gelukkig met de rol die seks speelt in je relatie? Wat zou je anders willen zien? Het ‘sexperiment’ gaat over onderhoud aan je relatie, echt naar elkaar luisteren, iets voor de ander over hebben, investeren in jezelf, tijd maken voor elkaar en de grote vraag wat je echt gelukkig maakt.

Een voorbeeld van een ‘sexperiment’ is het verhaal van de Amerikaanse Charla Muller. Ze besloot haar ingedutte huwelijk een impuls te geven door haar man een bijzonder verjaardagscadeau te geven: ze beloofde een jaar lang iedere dag seks met hem te hebben. Hun uitdaging slaagde. Samen ontdekten ze dat ze meer lol kregen in hun leven, ruzies eerder oplosten en meer tijd voor elkaar maakten. Het krankzinnige idee bleek een ideale manier om hun relatie te verdiepen naar een niveau dat ze nooit eerder voor mogelijk hielden.

Deze zomer vindt in Nederland  het ‘nationale sexperiment’ plaats: 30 dagen lang iedere 24 uur minimaal één keer seks met je partner. Het experiment start op vrijdag 25 juli en wordt afgesloten met 3 live-uitzendingen op 21, 22 en 23 augustus. De deelnemende stellen zijn tijdens het experiment te volgen via radio, internet en social media. De 3FM-programma’s KRO’s Rabradio, KRO’s PS Radio en Barend en Wijnand doen verslag van hoogtepunten en dieptepunten.

Stellen kunnen thuis ook meedoen aan het ‘nationale sexperiment’. De website alledagenseks.kro.nl is vanaf 22 juni online en bevat de spelregels voor dit experiment.

Twitter: https://twitter.com/alledagenseks en #alledagenseks.

Facebook: facebook.com/alledagenseks

Aanmelden

De KRO is op zoek naar stellen die mee willen werken aan dit bijzondere project. Voor aanmelding en meer informatie zie alledagenseks.kro.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen