Foto: Frank Noordanus Tekst: Ontspanning voor kinderen in Meander Medisch Centrum door nieuwe spelcomputers

Ontspanning voor kinderen in Meander Medisch Centrum door spelcomputers

Array

Naast goede en betrokken zorg is het met name voor kinderen ook belangrijk om zich te ontspannen tijdens hun opname in het ziekenhuis. Op de kinderafdeling van Meander Medisch Centrum bieden nieuwe spelcomputers afleiding.

Ziek zijn is geen keuze en een ziekenhuisopname maakt zeker op jonge kinderen een diepe indruk. Daarom is het belangrijk dat zij zich ook kunnen ontspannen tijdens hun opname. Dit draagt bij aan een snellere genezing. Zeker als kinderen niet uit bed kunnen, is de spelcomputer een uitkomst.

Foto: Frank Noordanus  Tekst: Ontspanning voor kinderen in Meander Medisch Centrum door nieuwe spelcomputers

Foto: Frank Noordanus
Ontspanning voor kinderen in Meander Medisch Centrum door nieuwe spelcomputers

De anesthesiologen van Meander Medisch Centrum konden dankzij sponsoring door Nintendo Benelux de kinderafdeling nieuwe spelcomputers aanbieden; een Nintendo DS, een 3DS, een Wii met toebehoren en heel veel spelletjes.

Anesthesioloog Daniël Dekker zegt: ‘’Als arts wil je voor je patiënt de beste medische en verpleegkundige zorg. Toch zijn extra voorzieningen belangrijk om het verblijf in het ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Onze patiënten, hun familieleden en bezoekers hebben daar baat bij. Daarom ben ik blij dat we onze patiënten op de kinderafdeling via deze sponsoring wat afleiding kunnen bieden”.

Extra’s voor kinderen
Recent ontving het ziekenhuis dankzij de Vrienden van Meander kinderspeelwanden en Kinect-opstellingen. Dit soort voorzieningen passen in het streven van Meander om een kindvriendelijke omgeving te bieden.

Over Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

Bron: Meander MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen