Ontspanning voor kinderen in Meander Medisch Centrum door spelcomputers

0
1350
Foto: Frank Noordanus Tekst: Ontspanning voor kinderen in Meander Medisch Centrum door nieuwe spelcomputers
Foto: Frank Noordanus Ontspanning voor kinderen in Meander Medisch Centrum door nieuwe spelcomputers

Naast goede en betrokken zorg is het met name voor kinderen ook belangrijk om zich te ontspannen tijdens hun opname in het ziekenhuis. Op de kinderafdeling van Meander Medisch Centrum bieden nieuwe spelcomputers afleiding.

Ziek zijn is geen keuze en een ziekenhuisopname maakt zeker op jonge kinderen een diepe indruk. Daarom is het belangrijk dat zij zich ook kunnen ontspannen tijdens hun opname. Dit draagt bij aan een snellere genezing. Zeker als kinderen niet uit bed kunnen, is de spelcomputer een uitkomst.

Foto: Frank Noordanus  Tekst: Ontspanning voor kinderen in Meander Medisch Centrum door nieuwe spelcomputers
Foto: Frank Noordanus
Ontspanning voor kinderen in Meander Medisch Centrum door nieuwe spelcomputers

De anesthesiologen van Meander Medisch Centrum konden dankzij sponsoring door Nintendo Benelux de kinderafdeling nieuwe spelcomputers aanbieden; een Nintendo DS, een 3DS, een Wii met toebehoren en heel veel spelletjes.

Anesthesioloog Daniël Dekker zegt: ‘’Als arts wil je voor je patiënt de beste medische en verpleegkundige zorg. Toch zijn extra voorzieningen belangrijk om het verblijf in het ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Onze patiënten, hun familieleden en bezoekers hebben daar baat bij. Daarom ben ik blij dat we onze patiënten op de kinderafdeling via deze sponsoring wat afleiding kunnen bieden”.

Extra’s voor kinderen
Recent ontving het ziekenhuis dankzij de Vrienden van Meander kinderspeelwanden en Kinect-opstellingen. Dit soort voorzieningen passen in het streven van Meander om een kindvriendelijke omgeving te bieden.

Over Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

Bron: Meander MC