Elisabeth van Oostrum nieuwe bestuursvoorzitter Mezzo

Array

mantelzorg1Dit is een origineel bericht van Mezzo
Elisabeth van Oostrum is per 1 oktober 2014 voorzitter van het bestuur van MEZZO, de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg. Van Oostrum volgt Annie Kamp op die, als voorzitter van Mezzo, gedurende zeven jaar een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de vereniging. De benoeming, door de Ledenraad van Mezzo en op voordracht van het bestuur, is voor een periode van vier jaar.

Elisabeth van Oostrum heeft ruime bestuurlijke ervaring en is breed betrokken bij de informele zorg. Zij was van 2006 tot mei 2014 wethouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Haar portefeuille behelsde Maatschappelijke zorg (Wmo), Sociale Zaken, Jeugdbeleid, Onderwijs, Sport en Volksgezondheid. Zij was ook verantwoordelijk voor de voorbereidingen rondom de Participatiewet, AWBZ, Jeugdzorg en Passend Onderwijs. Van Oostrum is zelf mantelzorger.

Naast haar werk heeft zij diverse bestuurs- en adviesfuncties. Zij is onder andere lid van de Raad van Toezicht Openbaar Onderwijs Wijk bij Duurstede en lid van het Dagelijks Bestuur van de GGD Midden Nederland.

Bestuur en Ledenraad van Mezzo zien met veel vertrouwen uit naar haar komst.

De feiten over mantelzorg en vrijwilligerszorg
– Iemand met mantelzorgtaken zorgt minstens acht uur per week en/of voor een periode van minimaal drie maanden voor een chronische zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste.
– Nederland telt 3,5 miljoen mensen die hulp geven aan een hulpbehoevende of zieke partner, kind, ander familielid, vriend of buur.
– 2,6 miljoen mantelzorgers verlenen intensief en/of langdurig hulp
– 450.000 mantelzorgers zijn zwaar of overbelast als gevolg van hun mantelzorgtaken
– In Nederland zijn 420.000 vrijwilligers actief in de zorg. 25.000 mensen zijn vrijwilliger voor Vrijwillige Thuishulp, Buddyzorg, Vriendendienst of Georganiseerde Burenhulp
– Zij helpen naar schatting 34.500 hulpbehoevenden en mantelzorgers

Mezzo
80% van de zorg thuis wordt onbetaald gegeven. Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg richt zich samen met haar ruim 330 regionale en lokale lidorganisaties op belangenbehartiging en ondersteuning van mantelzorgers en de vrijwilligerszorg.
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen