CBS-cijfers over aantal jongeren met Zvw-gefinancierde GGZ

Array

jongeren-200x200In Statline zijn nieuwe tabellen over het aantal jongeren tot 18 jaar met gebruik van Zvw-gefinancierde curatieve ggz in 2011-2012 gepubliceerd. De StatLine databank is de elektronische databank van het CBS met statistische informatie.

De eerste tabel geeft landelijke cijfers over het aantal jongeren tot 18 jaar dat curatieve ggz in het kader van de Zorgverzekeringswet ontving én de bijbehorende gebruikskosten, uitgesplitst naar leeftijd, geslacht en zorgvorm. In de tweede tabel worden de cijfers uitgesplitst naar regio’s (waaronder gemeenten).

CBS-cijfers jongeren met Zvw-gefinancierde GGZ

CBS-cijfers jongeren met indicatie AWBZ-zorg

Provinciale jeugdzorg
Over het gebruik van provinciale jeugdzorg (excl. AMK en jeugdzorgplus) in 2011-2012 publiceerde het CBS al in maart 2014 op Statline.

Meer informatie

Bron: VNG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen