‘Sigmascreening’ beste medisch technologische innovatie 2014

Array

borstkankerscreening-mobiele-unit-200x200MedTech innovatieprijs naar vinding voor beter en minder pijnlijk borst-onderzoek
Sigmascreening is vandaag gekozen als de beste medisch technologische innovatie van dit jaar. Uit 24 inzendingen was dit de vinding die naar verwachting de huidige medische praktijk het meest kan verbeteren, en bovendien een gunstige kosten/baten verhouding kan opleveren voor patie?nt, arts, ziekenhuis en zorgverzekeraar.

Het bedrijf Sigmascreening heeft een product ontwikkeld dat de pijn tijdens een mammografie aanzienlijk vermindert. Dat is van belang voor borstkanker-patie?nten en vrouwen ouder dan 50 jaar bij regulier borst- onderzoek. Het voorkomt niet alleen pijn maar standaardiseert ook het onderzoek, doordat elke borst met gelijke kracht wordt samengedrukt. Uit het juryrapport: “Sigmascreening spreekt de helft van de wereldbevolking aan. Er staat een sterk team met een goed doordacht plan dat oog heeft voor de patie?nt. Het is een sterke verbetering van de zorg met een grote impact.”

De andere genomineerden waren SpineGuide, dat patie?nt-specifieke boormallen voor rugoperaties produceert, en de Laevo, een passief exoskelet dat mensen ondersteunt zonder bewegingsvrijheid weg te nemen.

De MedTech Innovatie Prijs is een initiatief van Holland HealthTech in samenwerking met het Cluster Life Sciences & Health van ondernemersorganisatie FME en MedtechPartners. Deze verkiezing is onderdeel van New Venture, het grootste ondersteuningsprogramma voor innovatieve start-ups van Nederland. Het is de eerste keer dat MedTech als categorie is toegevoegd aan de businessplan-competitie van New Venture, en opvallend genoeg was dit direct goed voor 24 van de bijna 150 complete businessplannen in de laatste ronde dit jaar.

Voor de MedTech Innovatie Prijs zijn de inzendingen beoordeeld op klinische resultaten, techniek, kosten/baten verhouding en de bijdrage aan meer efficiency in de zorg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen