Twee excellentiesterren voor het premasterprogramma Klinische Gezondheidswetenschappen!

studie leren studeren kennisIn april 2014 heeft de excellentiecommissie (nu honourscommissie) vastgesteld dat studenten van de faculteit gezondheidszorg van de Hogeschool Utrecht (HU) voor het behalen van het premasterprogramma Klinische Gezondheidswetenschappen (KGW) twee sterren kunnen krijgen: de ster “Vakbekwame reflectieve  professional” en de ster “Passie, visie en gedrevenheid”.

Het premastertraject van KGW is een uitdaging en vergt van hogeschoolstudenten die dit traject volgen binnen de minorruimte van hun hbo-opleiding duidelijk aantoonbare extra inspanningen en capaciteiten. Het blijkt dat het succesvol doorlopen van het doorstroomprogramma geen vanzelfsprekendheid is. Slechts een selecte groep HU studenten afkomstig van de opleidingen fysiotherapie, logopedie en verpleegkunde is in staat deze topprestatie te kunnen leveren.

Met de toekenning van de sterren : “Vakbekwame reflectieve professional” en “Passie, visie en gedrevenheid” laten de bachelorstudenten zien dat ze presteren boven bachelorniveau. In totaal kunnen er vijf sterren door studenten worden behaald met al deze sterren kunnen zij laten zien dat ze een excellente professional zijn.

Het besluit van de exellentiecommissie is terug te vinden in het stuk “Kader voor aanbod gestuurd onderwijsprogramma” op www.excellerenFG.hu.nl. Meer informatie over het behalen van excellentiesterren is te vinden op SharePoint-site: www.sirius.hu.nl

Bron: Universiteit Utrecht

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen