Intervisiebijeenkomst 11-september-2014: onderhandelen in nieuwe tijden in de GGZ

Array

In samenwerking met Vereniging HEAD
Sinds vorig jaar worden de contractafspraken binnen de GGZ niet meer gemaakt met één representerende verzekeraar, maar met alle verzekeraar-clusters afzonderlijk. Afgelopen jaar is tijdens de onderhandelingen voor 2014 gebleken dat verzekeraars steeds strengere en verschillende eisen stellen. Bovendien komt er een grote financier bij: de gemeente.

De onderhandelingen zien er voor GGZ-instellingen in de toekomst compleet anders uit. De Jeugd-GGZ, extramurale begeleiding en beschermd wonen gaan naar de gemeenten en een deel van de langdurige zorg gaat naar de Zvw. Met het verschijnen van de meicirculaire is de verdeling van budgetten over de gemeenten bekend. Landelijke kortingen op de budgetten voor zorg en het sociaal domein en gemeentelijke verschillen betekenen een forse korting voor de GGZ. Daarnaast willen de zorgverzekeraars de contractering steeds vroeger in het jaar starten.

netwerkHoe gaat u als instelling met deze veranderingen om? Hoe weet u de prijs van uw diensten en hoe creëert u een goede onderhandelingspositie? Deze vragen bespreken we met elkaar tijdens de intervisiebijeenkomst.

Datum: 11 september 2014
Tijd: 16.00 – 20.00 uur
Locatie: Oudlaan 4, Utrecht

Maximaal 2 deelnemers per organisatie, deelname is kosteloos.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is interessant voor controllers, HEAD’s, onderhandelaars en hoofden planning & control

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen