Alphega Pharmacy Schiphol Airport geopend

Array

Versterking van onafhankelijke apotheek en verbeterd aanbod klanten
De nieuwe Alphega apotheek die op 1 juli officieel is geopend, heeft een frisse en moderne uitstraling gekregen en is gevestigd in Aankomsthal 1 (Arrivals 1) op Amsterdam Schiphol Airport.

Alphega Pharmacy Schiphol Plaza is uniek in haar soort. Het klantenbestand bestaat uit personeel van Schiphol, reizigers, zakenlui en omwonenden van het vliegveld. Apotheker en eigenaar Dhr. Geesink had al een apotheek op Schiphol. Deze is verhuisd binnen Amsterdam  Schiphol Airport naar een dubbel zo groot oppervlak en aangesloten bij het toonaangevende Europese netwerk van zelfstandige apothekers; Alphega Pharmacy. 

Alphega_Pharmacy_Schiphol_Plaza_emailgroot

Op de foto van links naar rechts: Alexandra Geesink (apotheker Alphega apotheek Toolenburg in Hoofddorp), daarboven René de Backker (Commercial Healthcare Director, Alliance Healthcare), Wilko en Sophie Geesink (apothekers Alphega Pharmacy Schiphol Plaza), Marja Coelewij (Manager Franchise Alphega apotheek), Karin Groote (VKAN), Stephen Fletcher (Director of Operations, Alliance Boots).

De meerwaarde van Alphega apotheek
Alphega Pharmacy, in Nederland bekend onder de naam Alphega apotheek, is met meer dan 4.800* apotheken actief in zeven Europese landen. Consumenten profiteren van de voordelen van een gedeeld merk, zoals een breed assortiment zelfzorgproducten  en nieuwe zorgdiensten.

Met de slogan  ‘Jouw gezondheid is onze zorg’ laat Alphega apotheek zien dat de zorg voor de klant verder gaat dan enkel het verstrekken van medicijnen. Alphega apotheek biedt oplossingen, die zich juist richten op preventie en denkt daarbij mee met de klant.

Uitbreiding assortiment met Boots Laboratories

Bij Alphega Pharmacy Schiphol Plaza kunnen klanten terecht voor professioneel, persoonlijk advies en informatie over al hun gezondheidsvragen en receptgeneesmiddelen. Daarnaast heeft de apotheek een uitgebreid assortiment zelfzorgproducten, zoals pijnstillers, hoestdranken en speciale huidverzorgingsproducten.

Apotheker Dhr. Geesink: “Waar in andere apotheken receptverwerking de boventoon voert, is dat bij ons zelfzorg. Die verhouding ligt hier op 85% zelfzorg en 15% recepten. Veel reizigers halen hier ‘reisproducten’, zoals waterzuiveringtabletten, antimuggenspray, klamboes, bescherming tegen zonnebrand en kleine reisverpakkingen. Wij zorgen ook voor reguliere medicatie en noodmedicatie, wanneer medicijnen vergeten zijn of bagage niet  meegekomen is.”

Binnenkort wordt het assortiment uitgebreid met de klinisch bewezen huidverzorgingsproducten van Boots Laboratories. Klanten kunnen uiteraard blijven rekenen op de vertrouwde service van het apotheekteam.

Caitlin Sorrell, Managing Director van Alphega Pharmacy Europe: ”Alphega Pharmacy blijft zich versterken. Wij zijn verheugd dat de meerwaarde die wij zelfstandige apotheken bieden, steeds meer erkend wordt en kijken uit naar de samenwerking met Dhr. Geesink en het team van Alphega Pharmacy Schiphol Plaza.”

Arvid Manneke, Managing Director Alliance Healthcare Nederland: “Dit is een geweldige stap, die de kracht van Alphega apotheek in Nederland versterkt. Wij feliciteren Dhr. Geesink en zijn apotheekteam van harte met hun nieuwe Alphega apotheek en wensen hen veel succes op deze bijzondere locatie.”

Openingstijden

Alphega Pharmacy Schiphol Plaza is per 1 juli gevestigd in Aankomsthal 1 (Arrivals 1) op Amsterdam Schiphol Airport en is dagelijks geopend van 07.00 uur tot 22.00 uur.

* status op 31 maart 2014

Alphega_Pharmacy_Schiphol_Plaza_emailgroot

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen