“Beste bestuurders-contracten” bij het Kennemer Gasthuis

Array

Het Kennemer Gasthuis in Haarlem heeft in 2013 een van de bestuurders een vergoeding betaald van 382.400 euro. Dat is andere 150.000 boven het wettelijk maximum. Dat melde RTL Nieuws woensdag. Het Haarlemse ziekenhuis haalde daarbij een truc uit om de wet te omzeilen, die excessieve beloningen moet voorkomen. Van der Vorst fungeerde als interim-bestuurder maar kreeg op papier de status van interim-adviseur. Voor adviseurs is er geen inkomensbeperking. Van der Vorst wordt ingehuurd via Boer & Croon dat ook nog een vergoeding in rekening kan brengen.

Van der Vorst is sinds begin vorig jaar bij het Kennemer Gasthuis  in dienst bij de raad van bestuur te versterken met de interim-bestuurder. fraude geld pakken afpakkenGezien de torenhoge vergoedingen die Van der Vorst eerder bij een Limburgs ziekenhuis opstreek, ontstond meteen commotie over de benoeming. SP-Kamerlid Renske Leijten protesteerde destijds tegen de beloningen van Van der Vorst. De bestuurder, Maarten van der Vorst,  had in principe niet meer dan 230.474 euro mogen verdienen. De Tweede Kamer wil uitleg van minister Edith Schippers (Volksgezondheid). Die had eerder op vragen van SP geantwoord dat ze ervan uitging dat Van der Vorst volgens de geldende regels beloond zou worden. Het KG leed in 2012 verlies en heeft in 2013 250 arbeidsplaatsen geschrapt. Het noodlijdende ziekenhuis fuseerde vervolgens met het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen