NDF Diabetespas weer beschikbaar

Array

De populaire NDF Diabetespas is weer beschikbaar. De pas, inderdaad zo groot als een paspoort, is in feite een logboekje en diabetesgids in één. De nieuwe druk, die geruime tijd op zich liet wachten, is aangepast op de actuele richtlijnen voor diabeteszorg. De NDF Diabetespas wordt uitgegeven door de Nederlandse Diabetes Federatie. De uitgave wordt mede mogelijk gemaakt door MSD.

De NDF Diabetespas is een handig boekje voor mensen met diabetes en zorgprofessionals. De NDF ontwikkelde de diabetespas als praktische aanvulling op de NDF Zorgstandaard en de Diabetes Zorgwijzer.

diabetesZorgverleners kunnen passen aanvragen voor verstrekking aan hun patiënten. Uiteindelijk is de pas het persoonlijk document van de individuele patiënt.

De pas bundelt belangrijke persoonlijke informatie van de eigenaar. Behalve persoonlijke gegevens ook bijvoorbeeld een internationaal customs declaration / docter’s certificate, informatie wie te waarschuwen bij ongeval, een overzicht van betrokken behandelaars. Belangrijke pagina’s zijn ook ‘mijn actueel medicijngebruik’ en ‘mijn jaarcontroles’, met invulvelden conform de actuele richtlijnen.

Voor zowel behandelaars als de eigenaar van de pas is het handig dat de pas een goede samenvatting geeft wat betreft behandeling en zelfzorg en van de NHG streefwaarden. Ook worden gebruikte termen publieksvriendelijk toegelicht.

De NDF Diabetespas kan door zorgverleners worden besteld via de website van de NDF, www.diabetesfederatie.nl. MSD zal als maatschappelijk partner in dit project, zorgdragen voor de distributie van de bestellingen.

Bron: Diabetesfederatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen