Top over bestrijding ebola

0
349

Ministers uit elf Afrikaanse landen hebben op een top in Ghana afspraken gemaakt over de bestrijding van ebola. In West-Afrika zijn al bijna 500 mensen overleden aan ebola. Ruim 700 mensen zijn besmet, de meesten zullen aan de ziekte overlijden. Het is de dodelijkste uitbraak van ebola tot nu toe. Ziekteverschijnselen zijn koorts, interne bloedingen en schade aan het centrale zenuwstelsel. Een medicijn ertegen bestaat niet en veruit de meeste mensen die besmet raken, komen te overlijden.

De uitbraak begon in februari in Guinee. De ziekte heeft zich sindsdien verspreid naar Liberia en Sierra Leone. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) had het initiatief genomen voor de top in Ghana. De WHO heeft de afgelopen maanden zo’n 150 experts naar het gebied gestuurd. De verwachting is dat het nog zeker maanden duurt voordat de uitbraak een halt is toegeroepen.ebola virusIn Guinee komt een hoofdkwartier om de bestrijding van ebola te coördineren. Afrikaanse autoriteiten zullen beter gaan samenwerken bij het monitoren van de uitbraak. Ook zal grensverkeer beter gecontroleerd worden en de banden met lokale gemeenschappen en WHO zullen worden versterkt.

 

 

Vorig artikelWinnaars Microsoft Health Partner Awards 2014
Volgend artikelKlaar voor de WMO?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.