Winnaars Microsoft Health Partner Awards 2014

Array

Deze week heeft Microsoft de winnaars van de Microsoft Health Partner Awards 2014 bekendgemaakt. De winnaars van 2014 per categorie zijn:

  • ChipSoft (Solution Partner of the Year)
  • BRAIN FORCE (System Integrator of the Year)
  • Agile Software (Licensing Partner of the Year)
  • Winvision (Innovator of the Year)
  • Wortell (Cloud partner of the Year)

how-mobile-apps-could-change-healthcareAndré Piso, Business Development Manager Health van Microsoft Nederland, over het veranderende zorglandschap: “Er vindt in de zorg een verschuiving plaats op een snelheid die we de afgelopen 30 jaar niet gekend hebben. Onder druk van economische uitdaging heroverwegen zorginstellingen hoe zij hun diensten succesvol kunnen blijven leveren. Zorginstellingen moeten meetbaar waarde kunnen leveren aan de veranderende rol van de consument in de zorg. Dit zijn uitdagingen die niet alleen kunnen worden opgelost door de zorg zelf. Er is scherp begrip en actieve betrokkenheid nodig van alle stakeholders, inzet van nieuwe technologie en het vermogen tot innoveren

Meer informatie over de winnaars per categorie:

Innovator of the Year: Winvision

Winvision heeft met Wincare een innovatief platform gelanceerd voor de zowel de Jeugdhulp als de Gemeenten in Nederland dat als eerste in de markt de gedachte van “Eén Gezin- Eén Plan” ondersteunt. WinCare maakt 100% gebruik van het Microsoft Cloud platform en brengt een aantal belangrijkste componenten samen:

  • Het centrale cliëntregistratie- en –volgsysteem
  • Het portaal voor jeugdigen/gezinnen, ketenpartners en opdrachtgevers
  • Een mobiele tablet app voor ambulante hulpverleners
  • Connectoren voor koppelingen met de meest gebruikte systemen in Jeugdzorg

Daarnaast is Winvision met een aantal partners een telefonie oplossing aan het ontwikkelen voor ziekenhuizen waarbij het mogelijk is om een groot aantal processen in de zorg te verbeteren. Ieder bed wordt een “contact center” waardoor de patiënt echt centraal komt te staan. Ook is een “artsendashboard” op een Windows tablet ontwikkeld. Het dashboard brengt informatie uit EPD(Ezis/HiX), Lab, OK-rooster en Clinimail bij elkaar zodat de arts altijd de meest relevante info bij zich heeft.

ISV/Solution Partner of the Year: ChipSoft

ChipSoft is Microsoft-partner sinds de oprichting in 1986 en groeide sindsdien uit tot de Nederlandse marktleider van ZIS/EPD-leveranciers. HiX is het innovatieve en toekomstbestendige ZIS/EPD van ChipSoft dat volledig gebruikmaakt van Microsoft-technologie. HiX is uniek in zijn soort. Naast uitgebreide ondersteuning aan ziekenhuizen, klinieken, GGZ-instellingen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorginstanties en huisartsen biedt HiX namelijk één EPD dat de gehele keten ondersteunt. Zorggroep Rivas – 51 locaties en ruim 6000 medewerkers – heeft deze primeur in Europa. Samen met Microsoft vernieuwt en verbetert Chipsoft de technologische basis van hun product continu. Zorginstellingen die werken met ChipSoft-oplossingen weten hierdoor dat ze altijd gebruikmaken van een modern en betrouwbaar EPD.

Een van de belangrijkste uitgangspunten bij de ontwikkeling van HiX is geweest dat de oplossing beschikbaar moet zijn dáár waar de zorg geleverd wordt. Dat betekent dat zorgverleners met HiX op elk gewenst device kunnen werken: het systeem draait op een pc, laptop, smartphone of tablet. Daarnaast nemen slimme eHealth-toepassingen binnen HiX zorgverleners werk uit handen én betrekken ze patiënten bij hun eigen zorgproces. Denk hierbij aan de inzet van patiëntportalen en apps die in directe verbinding staan met het EPD, maar ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld te integreren met een PHR als Microsoft HealthVault.

System Integrator of the Year: BRAIN FORCE

Zorginstellingen schakelen BRAIN FORCE in wanneer zij behoefte hebben om met de inzet van ICT oplossingen de productiviteit van hun medewerkers te vergroten Als system integrator biedt BRAIN FORCE zorginstellingen een totaaloplossing, waarbij de functionele behoefte van de (zorg)medewerkers vertaald wordt naar een flexibele technologische architectuur, en een goed ingerichte en beheerde zorgwerkplek waar weer een groot aantal zorginstellingen voor hebben gekozen. Ook ontwikkelde BRAIN FORCE voor de infectiepreventie afdeling van het Amphia Ziekenhuis een Windows 8-app die de hygiëne audits sneller en veiliger maakt. In samenwerking met Amphia, Radboud en Erasmus MC worden meer apps ontwikkeld voor infectiepreventie.

Licensing Partner of the Year: Agile Software

Agile Software is een stabiele factor in het Health segment. Door dienstverlening op gebied van licentie positie en in samenwerking met zusterorganisatie Infracontrol (SAM) maakt Agile zorginstellingen bewust van mogelijkheden met Microsoft oplossingen en streeft naar hogere adoptie van technologie. Hiervoor werkt Agile Software in de zorg sector nauw samen met de Microsoft organisatie en System Integrators die actief zijn in de zorgmarkt. Agile software wordt door zorginstellingen ervaren als een goede adviseur. Dat heeft geresulteerd in een aantal mooie zorgreferenties op het gebied van breed gebruik van de mogelijkheden die de licenties bieden en vernieuwing op het gebied van Cloud,

Cloud Partner of the Year: Wortell

Wortell is vorig jaar verkozen tot de Health Innovator of the Year, nadat er weer volle aandacht is gericht op de zorgmarkt. Dit jaar zien we dat voortgezet. Met een enorme inzet op het gebied van Cloud, Windows 8 applicaties en mobiliteit. Met het principe “show and tell” hebben ze vele klanten de kracht van Cloud en Mobiliteit laten ervaren. Zorginstellingen kunnen daarmee in een korte cyclus beslissingen nemen omtrent de functionaliteit die ze gaat helpen bij hun vernieuwende dienstverlening aan cliënten, interactie met cliënten, efficiënter werken door hun medewerkers of inzicht in de bedrijfsvoering. En hoe ze daarmee gebruik kunnen maken van Offfice365, het kunnen laten landen op een platform als Azure, en met een advies over de te gebruiken devices. In een prima samenwerking en uitmuntende kennis heeft Wortell zorginstellingen niet alleen cloud diensten geïmplementeerd, maar is sterk gericht op het werkelijke gebruik van de cloud diensten. Dat definieert het succes voor de zorginstelling.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen