Nationale Eenzaamheid Prijs 2014: Zorg tegen Eenzaamheid

Array

samenwerkenDit is een origineel bericht van Coalitie Erbij
Laat zorgverleners vertellen hoe zij eenzaamheid tegengaan
De Nationale Eenzaamheid Prijs staat dit jaar in het teken van zorg en eenzaamheid. De Nationale Eenzaamheid Prijs is bedoeld om succesvolle activiteiten in het kader van eenzaamheidsbestrijding voor het voetlicht te brengen.

Bijvoorbeeld op het gebied van ouderenzorg, welzijnswerk, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg of jeugdzorg. Iedereen kan zijn activiteit indienen voor de Nationale Eenzaamheid Prijs: professionals en vrijwilligers, zorg- en welzijnsorganisaties. Voorwaarde: de activiteit wordt uitgevoerd door of in samenwerking met een zorginstelling of zorgverlener.

Goede voorbeelden in de zorg belangrijk
“Er ligt een sterk verband tussen eenzaamheid en gezondheid”, zegt Arie Ouwerkerk, directeur van Coalitie Erbij – de initiatiefnemer van de Nationale Eenzaamheid Prijs. “Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem dat voortdurend onder de aandacht moet worden gebracht. Mensen die langdurig van zorg afhankelijk zijn, hebben een groter risico op vereenzaming. Daarom roepen we zorginstellingen en -verleners op ons te vertellen hoe zij, al dan niet in samenwerking met bijvoorbeeld de welzijnssector, eenzaamheid tegengaan.”

Alle ingezonden activiteiten worden gepresenteerd op de actiewebsite Samentegeneenzaamheid.nl

Week tegen Eenzaamheid
De Nationale Eenzaamheid Prijs 2014 wordt uitgereikt door staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) op 25 september op het openingscongres van de Week tegen Eenzaamheid (25 september t/m 4 oktober 2014).

Naast de eer gaat de winnaar van de Nationale Eenzaamheid Prijs naar huis met een kunstobject en 5.000 euro ten behoeve van zijn activiteit.

Tot 1 augustus 2014; winnaar na jury- en publieksronde
Activiteiten kunnen worden ingediend tot 1 augustus 2014. De winnaar van de Nationale Eenzaamheid Prijs wordt bepaald na een vakjury- én publieksronde. Een vakjury onder leiding van Leo Wijnbelt, voorzitter van Coalitie Erbij, beoordeelt de inzendingen op basis van vastgestelde criteria als originaliteit, effectiviteit en kansen voor de lange termijn. Daarna kiest het publiek een winnaar uit drie genomineerden.

Coalitie Erbij
De Nationale Eenzaamheid Prijs is een initiatief van Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties, kennisinstituten, belangenorganisaties en dienstverleners met als doel eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden.

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen