Aanpassingen declaratiebericht wijkverpleging en zintuiglijk gehandicapten beschikbaar

0
242

De ‘HLZ expertgroep declareren’, bestaande uit een afvaardiging van zorgaanbieders, zorgverzekeraars en softwareleveranciers, presenteert op de Vektissite vandaag de aanpassingen van de specificaties voor het declaratiebericht betreffende wijkverpleging en extramurale behandeling voor zintuiglijk gehandicapten. Die aanpassingen zijn nodig per 1 januari 2015 wanneer deze zorg wordt overgeheveld van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet.

Softwareleveranciers, zorgaanbieders en zorgverzekeraars kunnen de aanpassingen vanaf nu gebruiken om hun software op dit gebied aan te passen en te testen.

binairVanaf 1 oktober 2014 kunnen dan de ketentesten gaan starten, zodat partijen vanaf 1 januari aanstaande klaar zijn voor het declareren van wijkverpleging en zorg voor zintuiglijk gehandicapten. De aanpassingen zijn gebaseerd op het bestaande model voor deze declaraties zoals dat nu wordt gebruikt in de AWBZ.

De aanpassingen staan op de site van Vektis.

Vorig artikelHooikoorts beïnvloedt rijvaardigheid
Volgend artikelPensioenovergang gaat nu niet door
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.