Capaciteit scopiecentrum Röpcke-Zweers Ziekenhuis ruim voldoende

Array

Het Endoscopiecentrum in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg heeft voldoende capaciteit voor de extra toeloop van mensen die ten gevolge van het bevolkingsonderzoek op darmkanker voor nader onderzoek komen.

De Saxenburgh Groep, waartoe het ziekenhuis behoort, heeft tijdig geanticipeerd op deze ontwikkeling door de capaciteit van het centrum vorig jaar uit te breiden.Het RIVM liet vorige week weten dat ziekenhuizen het aanbod van patiënten voor darmonderzoek niet aankunnen. Oorzaak hiervan is dat het aantal mensen dat deelneemt aan het onderzoek groter is dan verwacht; 68% in plaats van 60% opkomst in de proefregio.

SONY DSCRuim voldoende
Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis heeft in het scopiecentrum capaciteit voor acht plekken per week voor mensen vanuit het bevolkingsonderzoek. Daarnaast is de capaciteit maximaal beschikbaar voor alle andere scopieën buiten het bevolkingsonderzoek. “Wij hebben geen problemen met het aanbod van patiënten,” laat zorgondernemer Ingrid de Jong van de Saxenburgh Groep weten. “Wij hebben ons scopiecentrum vorig jaar vernieuwd en uitgebreid. Er was voor onze regio berekend dat we op jaarbasis 350 scopieën naar aanleiding van het bevolkingsonderzoek zouden krijgen. We zitten tot en met juni op bijna 160. We zitten hier nu dus nog onder. Bovendien hebben we de mogelijkheid om de capaciteit nog verder uit te breiden”.

De wachttijd voor een colonscopie (darmonderzoek) is maximaal één week. “Dat is kort en geldt overigens voor alle patiënten die voor een scopie komen, niet alleen naar aanleiding van het bevolkingsonderzoek. Een gastroscopie (slokdarmonderzoek) bijvoorbeeld kan vaak al binnen twee dagen,” geeft Ingrid de Jong aan. “De mensen kunnen bij ons snel en dichtbij huis terecht voor hun onderzoek.”

Bron: Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen