Pauline Meurs Benoemd tot voorzitter Raad voor Volksgezondheid en Zorg

voorzitter-hamerMevrouw prof. dr. P.L. (Pauline) Meurs wordt voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ). De ministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De benoeming gaat in op 1 september 2014.

De verwachting is dat de RVZ en de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling op 1 januari 2015 fuseren tot de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). Het voorstel hiervoor wordt op korte termijn aan de Tweede Kamer gestuurd voor behandeling. Het is de bedoeling dat mevrouw Meurs ook voorzitter wordt van de RVS.

Mevrouw Meurs is sinds januari 2007 hoogleraar Bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie ZonMw. Zij was eerder lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en is ook lid geweest van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer.

Meurs is opgeleid als socioloog en organisatiekundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Rijks Universiteit Leiden. Zij heeft verschillende onderzoeksfuncties vervuld en is werkzaam geweest als zelfstandig organisatieadviseur.

Bron: Nieuwsbank.nl