MSD stimuleert innovatie en werkgelegenheid in regio Oss via drie fondsen

Extra financiële middelen voor het Pivot Park
Farmaceutisch bedrijf MSD gaat een bedrag van in totaal ruim 5 miljoen euro investeren om innovatie en werkgelegenheid in de regio Oss te stimuleren. Het bedrijf heeft drie fondsen geselecteerd. Op vrijdag 11 juli zijn de contracten met deze fondsen getekend. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) zal de bijdrage van MSD aanvullen met nog eens 2 miljoen euro, waardoor de Life Sciences sector in het algemeen en Pivot Park in het bijzonder een extra boost krijgt.

Het besluit om te investeren in werkgelegenheid en innovatie in de regio is gemaakt na de recente veranderingen binnen het ontwikkelingscentrum van MSD in Oss. In samenspraak met vertegenwoordigers van de Ondernemingsraad werd besloten om een bedrag van ruim 5 miljoen euro (7 miljoen dollar) te storten in een nader te bepalen fonds dat zich richt op stimulering van werkgelegenheid in Oss en omstreken. “In de afgelopen jaren hebben we steeds mensen van werk naar werk begeleid en nieuwe initiatieven ontplooid, in samenwerking met andere partijen. Dat is en blijft het uitgangspunt”, vertelt bestuursvoorzitter Cees Mens namens MSD.

Steun aan ondernemingen en starters
In april maakte MSD bekend dat het bedrijf de bijdrage zal storten in een of meerdere bestaand(e) fonds(en) die zijn gericht op stimulering van de werkgelegenheid in Oss en omstreken. In overleg met de Ondernemingsraad van het bedrijf is de keuze gemaakt om het bedrag te verdelen over drie fondsen: via de BOM voor investeringen in het Pivot Park (2 miljoen euro), OndernemersLift+ (2 miljoen) en Stichting De Kracht van Oss (1 miljoen). Daarmee ondersteunt MSD zowel ondernemingen als starters in de regio Oss.

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) heeft daarop besloten om de bijdrage van MSD van 2 miljoen euro aan te vullen met nog eens 2 miljoen euro, waardoor de Life Sciences sector in Brabant en Pivot Park in het bijzonder een extra boost krijgt.


De BOM – twee miljoen extra vanuit Innovatiefonds

Life Sciences worden gezien als de toekomst voor duurzame innovaties en economische ontwikkelingen omdat de sector bijdraagt aan ’s werelds grootste uitdagingen. Brabant heeft de ambitie een leidende rol te nemen in het ontwikkelen van grensoverschrijdende initiatieven op het snijvlak van deze domeinen.

De middelen die MSD ter beschikking stelt, zullen worden aangewend ter versteviging van de economische activiteiten op het Pivot Park in Oss, die leiden tot uitbreiding van de werkgelegenheid bij een aantal bestaande of nieuwe ondernemingen. Het Pivot Park is een campus voor open innovatie in de life sciences en maakt state-of-the-art kernfaciliteiten bereikbaar voor ambitieuze life sciences-bedrijven. Miriam Dragstra, directeur BOM Capital: “De BOM zal – naast de bijdrage van MSD – een bedrag van 2 miljoen euro vanuit het Innovatiefonds Brabant B.V. labelen voor investeringen in de Life Sciences Sector om startende of groeiende ondernemingen te stimuleren.”

Jules de Vet, directeur Pivot Park a.i.: “Wij zijn verheugd dat via MSD en de BOM extra financiële middelen beschikbaar komen voor het Pivot Park. Dit geeft ons de mogelijkheid om toegang tot kapitaal voor starters en voor doorgroeiers te creëren en de groei van ondernemingen te ondersteunen in elke fase van ontwikkeling.”
De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en haar investeringsafdeling BOM Capital dragen op een ondernemende manier bij aan de aanpak van maatschappelijke vraagstukken. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten: het leidt tot concrete oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen en economische kansen worden verzilverd en vertaald in omzet, groei en werkgelegenheid.


OndernemersLift+: plus-activiteiten voor alle starters

OndernemersLift+ laat talent uitgroeien tot succesvol ondernemerschap in de regio Noordoost-Brabant. Specifiek voor de regio Oss is er een natuurlijk partnership met de Kracht van Oss, Starters Succes Oss, het Pivot Park en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij gevormd.
OndernemersLift+ biedt samen met Starters Succes Oss een ‘plus’ aan op haar activiteiten ‘Van idee naar eigen bedrijf’. Starters kunnen terecht voor coaching, netwerkvorming, bedrijfskundig advies of een lening. Totaal plust dit naar verwachting op naar ongeveer 200 succesvolle start-ups en/of nieuwe business in 2020. Er zijn middelen aanwezig om 20 tot 100 extra leningen te verstrekken ter bevordering en uitwerking van nieuwe initiatieven van starters.


Kracht van Oss – versterken van ondernemerschap

De Kracht van Oss is een initiatief van Rabobank Oss e.o., gemeente Oss, de Osse ondernemersverenigingen (OIK, TIBO en 3VO) en de Kamer van Koophandel. De Kracht van Oss (KvO) initieert en faciliteert diverse initiatieven in Oss en omgeving om de werkgelegenheid en de economie een impuls te geven. Dat kan op verschillende manieren, maar wel met een centraal uitgangspunt: samenwerken en verbinden.

Met het plan ‘KvO 2.0’ is dit jaar gekozen voor het verder profileren van het Osse bedrijfsleven binnen en buiten de gemeentegrenzen. Een voorbeeld daarvan is de samenwerking van De Kracht van Oss en OndernemersLift+ binnen het initiatief Starters Succes Oss.

De investering van MSD zal een aanvulling zijn op lopende initiatieven binnen de Kracht van Oss. De focus zal komen te liggen op versterken van ondernemerschap. Om de scheiding met bestaande activiteiten van de Kracht van Oss veilig te stellen, wordt er gestreefd naar het oprichten van een Oss Business Centre van waaruit additionele dienstverlening en activiteiten plaatsvinden om de werkgelegenheid in Oss en omstreken te stimuleren. Hierbij kun je denken aan een informatiecentrum voor zowel startende als bestaande ondernemers, werk- en vergaderplekken, begeleiding en coaching, etc. De ambitie is om met deze additionele activiteiten minimaal 200 ondernemers te ondersteunen in de periode tot 2018.

Over MSD
Het MSD van vandaag is wereldleider op het gebied van gezondheidszorg en werkt mee aan een gezonde wereld. Met onze geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieën, producten en diensten bieden we innovatieve behandelingen voor een betere gezondheid van mensen en dieren in meer dan 140 landen. We zijn actief betrokken bij een betere toegang tot de gezondheidszorg. Dat doen we met uitgebreid beleid, programma’s en samenwerkingsverbanden. MSD is onderdeel van Merck & Co., Inc., waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in de Verenigde Staten. In Nederland heeft MSD vestigingen in Haarlem, Oss en Boxmeer. Ga voor meer informatie naar www.msd.nl

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen